Модерна детска стая, която детето ви няма да надрасне

модерна детска стая

Една от най-сложните задачи пред новите родители е така да проектират детската стая за своето бебче, че тя да остане непреходна за детето, дори и когато то порасне.

Няма как от началото на развитието му до последните години преди напускането му на семейното гнездо да не направите никакви промени в стаята, така че тя да се приспособи към новите му нужди.

Но има хитрини, които ще ви помогнат да намалите до минимум необходимите промени и именно част от най-успешните такива ще ви споделим в настоящата статия.

Правилен подход по отношение на цветовете в детската стая

Да, стените и таванът могат да се пребоядисват, но искате ли да ви се налага да го правите често? Има начин да оптимизирате в това отношение и разковничето е в избора на по-неутрални комбинативни цветове.

Когато детето започне да има свои предпочитания за цветове, със сигурност ще сте изкушени или по-скоро умолявани от него да пребоядисате стените в любимия цвят на малчугана. Наситено розово, лилаво, червено, тъмносиньо – това обаче съвсем не са подходящите цветове за цялостно боядисване на стените и в случая е по-добре да не угодите точно по този начин на детето си.

Има начин все пак да се съобразите с предпочитанията на малчугана. Боядисайте стените в топли неутрални цветове. Идеални са модерните нюанси на бялото – слонова кост, кремаво, алабастър, пудра, дантела, а ако търсите нещо по-момчешко може да заложите на приглушени сивкави оттенъци. Това е относно интериорната боя.

След това внесете акцент с любимия цвят на детето – в рамки на снимки или картини по стената, по завесите или пердетата, в аксесоарите в обзавеждането като например нощната лампа, декоративни възглавнички и в спалното бельо.

Не прекалявайте с тематичните интериорни решения в детската стая

Детето ви има любим анимационен герой или пък се прехласва към конкретна музикална банда? Децата минават през много фази и ако се съобразявате с всяка текуща, най-вероятно детската стая ще се претрупа от вещи, които след много малко време няма да са потребни на детето.

Бъдете внимателни с избора на детско спално бельо с любими герои, както и с поставянето на плакати по стените. По-добре е любимият изпълнител да бъде включен като арт решение на стената в рамка, която след отминаване на фазата да може да бъде използвана за по-„конвенционално“ изкуство.

Принципно правило на съвременната детска стая – мислете напред

Когато избирате каквито и да е мебели и аксесоари за стаята, помислете за колко време напред ще е актуално съответното обзавеждане и дали няма да е по-добре да го замените с по-устояващо на времето такова.

Следвайте тези правила и със сигурност ще улесните задачата си при първоначално проектиране на детската стая и изграждане на красивия ѝ интериор.

 

Препоръчваме ви: