Детската стая на бъдещето

Каква трябва да е детската стая на бъдещето

Като родители, ние имаме задължението да осигуряваме на децата си онова, от което имат нужда. Едно от тези основни неща е именно самостоятелната детска стая.

Тя трябва да отговаря на различни изисквания по безопасност, интериор и не на последно място – удобство.

Драги родители, имайте предвид, че капризите на децата в някои възрасти нямат край, но ваша задача е да въдворите ред в желанията на подрастващия член на семейството и да го научите да проявява претенции в рамките на разумното.

Какво имаме предвид под „стая на бъдещето“?

Съобразихме се, че с интериора на една детска стая може да се справи всеки родител след като прочете малко съвети в Интернет.

Само за родители, които умеят висшия пилотаж, е лесно да осигурят едновременно безопасност и комфорт.

Постигането на висока степен безопасност включва в себе си и малка доза ясновидски способности от страна на родителите.

Да знаеш какво би могло да се случи като последствия от дадено действие на детето е все едно да обезвредиш бомба.

Ето защо ще ви дадем няколко полезни съвета и лесни трика, които биха ви помогнали в това така тежко начинание.

Безопасността е ваша отговорност и ако не спазвате стриктно някакви правила, то потърпевша ще е само вашата рожба.

Заменете обичайните осветителни тела с LED източници

Тук визираме най-вече напълно безопасните LED-ленти, които отдават добро количество светлина, икономичността им се отразява на месечните такси за ток. Както знаем, децата често забравят да изгасят.

Безопасността обаче, е онова качество, с което LED източниците на светлина се славят най-много. Това ги прави най-добрият заместител на обичайните осветителни тела като крушките, например.

Обезопасете опасните ръбове на мебелите

Това също е едно важно нещо, което трябва да свърши родителят. В специализираните магазини се продават продукти, които са оформени специално за различни ръбести места и чрез тяхното поставяне вие правите мебелите на практика безопасни.

Както знаете, децата скачат, бягат и се търкалят неуморно в стаята си, а това крие своите рискове от различни травми докато организмът е още прекалено уязвим.

Избегнете това като вложите капка предвидливост и изпълнете своето задължение в аспект безопасност.

Диспенсерът за вода – лукс или нужда?

Какво би станало, ако детето ви разполага с диспенсер за топла и студена вода в своята стая? Да, съвсем разбираемо е, че някои от вас в момента гледат с пълно недоумение, смятайки, че говорим за абсолютно ненужен лукс.

Нека обаче хвърлим поглед към ползите от това детето ви да разполага с подобен уред. На първо място в главата ни пропълзява идеята за инвестиция за здравето.

Помнете, че този уред освен за модернизирането на стаята, ще допринесе и за увличането на детето към здравословния начин на живот.

Диспенсерът ще е хит за рожбата ви и ще стимулира малчуганът да приема повече количество вода ежедневно.

Препоръчваме ви: