Как да направим прозорците идеално чисти

Почистване на прозорци

Миенето на прозорци – една не особено приятната задача, която много домакини отлагат до последно. Но все пак не е нужно домът ви да бъде в сянката на прашните следи или други замърсявания по стъклените повърхности, нали така ? Ето защо е съвсем нормално, от време на време, да се грижите за кристалния им чист вид.

Най-честите замърсявания по тези плоскости са тези от прах, пръсти, замърсявания от птици и др., както и обикновена засъхнала вода от последния дъжд.

Лесни начини да почистите лесно вашите прозорци за нула време

Как да направим прозорците идеално чисти

Имайте предвид, че най-добрият момент за почистването на прозорците е онзи, в който те не са пряко огрени от слънчева светлина. Причината е, че докато са мокри, топлината от лъчите изпарява водата много бързо и това води до оставането на нежелани петна.

Почистващите препарати

Във всички случаи използвайте такива, които са изрично предназначени за стъклени повърхности. Това ви гарантира по-добро справяне с проблема. Не винаги е нужно да купувате най-скъпото почистващо средство. В повечето случаи, те съдържат еднакви съставки, но в различна концентрация. Ето защо – четете етикетите.

Домашни средства за почистване на прозорците

Точно така. Можете да спестите известно количество пари и да се погрижите за нежеланите петна по стъклената повърхност с помощта на натурални методи. За целта, топла вода, комбинирана със същото количество ябълков оцет създават перфектната предпоставка за чисти прозорци.

Налейте получения разтвор в подходяща бутилка със спрей накрайник и третирайте обилно цялата площ на стъклото. Следващата фаза е да използвате мека кърпа или такава от микрофибър, за да отстраните остатъка от влага.

Вода плюс препарат за миене на съдове

Тази смес също би могла да свърши чудесна работа в мисията ви със справянето на петната по стъклените повърхности. За целта, смесете 5 литра вода с няколко супени лъжици течност за миене на съдове. Полученият разтвор може да ви помогне в заличаването на нежеланите следи по тази част на жилището.

Забърсването

Той е много важен момент. Независимо колко добър препарат сте използвали и колко усърдно сте търкали повърхностите, неправилното подсушаване може да направи останалата ви работа абсолютно безрезултатна. Кърпа от микрофибър е едно от най-добрите ви решения за тази цел. Във всички случаи трябва да бъде чиста и суха, за да е оптимален резултатът от употребата ѝ.