Предпазване от плесен – 5 топ съвета

Плесен, Мухъл - как да почистим

Плесента е напаст, от която трудно човек успява да се избави. Ако трябва да бъдем откровени, нужно е да се сблъскате с не малко количество информация, за да го елиминирате перманентно.

Освен, че оставя грозни следи по стените в помещението, без значение от това какво е неговото предназначение, то плесента застрашава сериозно здравето на обитателите. Ето защо е от ключова важност навреме да вземете мерки, така че да не се стига до далеч по-сериозни последици.

В тази статия възнамеряваме да разкажем за 5 топ съвета, които помагат за премахването на плесен от стените. Всеки един от съветите е преминал през многократни приложения и крайният резултат не само оправдава очакванията, но той ги надхвърля многократно.

Ето какви са те:

1. Спрей срещу плесен

Първото и най-важно средство е антимикробният спрей, който ще откриете във всяка една верига магазини. С помощта на него не само ще го елиминирате временно, но и ще предотвратите следващи появи. Магазините за бита са мястото, от където да закупите този продукт.

Разучете коя марка предлага най-високо качество и не пестете средства, когато става въпрос за здравето ви и това на вашите семейства.

2. Обезвъздушител

Идеалното решение за дългосрочна профилактика на мухъла е инсталирането на електрически обезвъздушител. Ако нямате никакви познания за това устройство, то бихте могли да се консултирате с обслужващия персонал в магазина, от който сте избрали да пазарувате;

3. Изолацията на стените и тавана

Третият топ съвет, който можем да ви дадем е да помислите върху подобряване на домашната инсталация. Понякога, но не винаги, лошата изолация е основата на проблема. Стените, които са добре изолирани, ще бъдат по-слабо засегнати от кондензацията и следователно от плесента;

4. Конденз

Всички знаем, че мухълът е почитател на влагата и той се появява там, където има влага. За да предотвратите максимално неговата поява, съветът ни е да държите затворени вратите на банята, както и да не държите в затворено помещение мокри дрехи.

Ако смятате, че това е начинът за бързото съхнене на прането ви, то заблуждавате се. По-добрият вариант е да инвестирате в покупка на сушилня, вместо това да причинявате появата на плесен;

5. Течовете

Ако откриете някъде теч, свързан с ВиК инсталацията у дома ви, то веднага се обърнете към услугите на професионален водопроводчик.

Не изпадайте в паника, ако случайно плесента се появи повторно, все пак съветите, с които сме ви въоръжили, ще ви бъдат от изключителна полза.

Препоръчваме ви: