Как да се справим с мазните петна във фурната

Почистване на фурната

Голяма част от домашните дейности са свързани с почистването на различни елементи от интериора и оборудването, това е факт. Ето защо няма причина, заради която да не сте наясно с няколко лесни трика да се справите с подобна задача.

Кои са най-честите замърсявания у дома? Разбира се, тези в кухнята и по-точно в зоната на готварските уреди, богати на мазни петна.

Един от най-често използванитеот тях е готварската печка. Комбинацията от фурна и плот с котлони прави приготвянето на различни ястия ежедневен процес. Понякога обаче този тип дейности да доста по-трудни за извършване и още по-сложни за почистване в последствие. Фурната, както споменахме е сред най-често подлаганите на замърсявания уред и именно за това е добре да знаем малки трикове, относно това как да я почистим лесно.

Содата

Тя е един от начините за безупречно заличаване на всички мазни петна. Може да се намери във всяка кухня дори в малки количества и това я прави един лесно достъпен и практичен метод да почистите следите от готвенето от вътрешността на печката. Смесете малко количество от съставката с хладка вода, за да получи гъста паста. С помощта на гъба разнесете и втрийте разтвора по нужните плоскости. След около 30 минути можете да почистите с мека и влажна кърпа.

Лимоните

Те са чудесен начин да се справите с цялата мазнина, полепнала по стените на готварската печка. Те могат да бъдат използвани срязани наполовина и използвани като гъба, с която да третирате нужните зони. Другият вариант е да изцедите сока от лимона, да го попиете в мека кърпа или гъба и да заличите лесно останките от снощното готвене. Какво постигате, когато използвате лимон за почистване на фурната

  • Бързо свършена работа;
  • Приятен аромат
  • Ефективен и най-важното натурален начин за почистване.

Оцет срещу мазните петна във фурната

Той има подобни на лимона супер сили, заради своята киселинност. За конкретната цел е по-добре да използвате ябълков оцет. Напълнете го в спрей бутилка, след което напръскайте добре нужните зацапани зони на фурната. Може да добавите и малко сода за хляб към тази съставка.

След напръскването, загрейте фурната на 120 градуса за няколко минути. След като тя изстине, избършете с мека кърпа остатъка и ненужните мазни петна от вътрешността на фурната.

Препоръчваме ви: