19 трика при почистване, които всяка домакиня ще оцени

Трикове за почистване на дома

Домът е онова място, на територията на което всеки от нас се чувства защитен, спокоен и обгърнат с уют и комфорт. За никого не е тайна обаче, че това място се нуждае от специфични грижи и поддръжка, за да ни дарява с топлината, от която се нуждаем.

В тази статия ще ви разкрием 19 полезни трика, които ще ви помогнат да се отървете от мръсотията и нечистотиите, насъбрали се във вашия дом. Разберете какви са те:

1. Използвайте домашно почистващо средство за подова настилка от твърда дървесина

Имате възможността да си пригответе перфектното почистващо средство, с помощта на което да отстраните всички насъбрали се микроорганизми от вашата подова настилка. Съставките, необходими ви за това, са няколко чаши оцет, сапун и още някой допълнителни съставки. Смесете всичко и с помощта на разтвора ще се радвате на красиви и блестящи подове за дълго време.

2. Използвайте разтвор от оцет за почистване на микровълновата фурна

Пригответе разтвор от оцет и вода, с които ви гарантираме, че ще се радвате на съвършени резултати.

3. Използвайте микрофибърна кърпа

Търсите начини да се отървете от водата и мазнините петна на вашия микрофибър диван? Вземете бутилка спрей, малко алкохол и сешоар, за да направите вашия диван толкова неопетнен. Почистете петна, докато те са влажни, като използвате бебешки кърпички и воала! Имате хубав чист диван, на който да седнете.

4. Почистете отворите за баня в рамките на по-малко от 10 секунди

Използвайте топла сапунена вода, с помощта на която да почистите отворите.

5. Дълбоко почистване на дръжките на кранчето.

С помощта на отвертка и сапунена вода можете да почистите цялата мръсотия, насъбрала се под вашата мивка.

6. Почистете стъклото на фурната си без остри химикали

Използвайте мокри и сухи кърпи, за да почистите цялата мазнина и мръсотията от стъклото на фурната.

7. Най-лесния начин да почистите горелките за печките

С помощта на чаша чай от амоняк и цип, оставете горелките да се накиснат за една нощ. Сутринта ще имате лъскави, чисти и нови печки!

8. Почистете насъбралата се мръсотия в коша за отпадъци с четка за зъби

Не забравяйте, че филтърът на камерата се почиства най-лесно и успешно с помощта на четка за зъби. Това ще спести толкова време, в сравнение с поставянето на филтъра в съдомиялна машина или по друг начин.

9. Тоалетната чиния

Можете да почистите тоалетната чиния у дома, като прибавите към препарата няколко изстискани лимона. Така не само ще се погрижите за елиминирането на микроорганизмите, но и ще се наслаждавате за дълго на приятно ухание.

10. Стените на банята

Чистете стените на банята с моп, предназначен специално за прах

11. Вентилационни отвори

Почиствайте вентилационните отвори, като използвате нож за масло и парче плат. Не мисля, че има по-добър метод за почистване на вентилационните отвори! Използвайки само нож за масло, увит в кърпа, можете да се отървете от натрупалата се мръсотия и бъдете внимателни, за да не повредите нещо от вентилационната инсталация.

12. Печката

Почистете стъклената си печка с 3 съставки. Всичко, от което се нуждаете, е сода, водороден пероксид и сапун.

13. Защитете печката

Предотвратете бъдещи разливи на стъклената печка с помощта на кола восък. Освен това печката ви винаги ще изглежда нова и блестяща!

14. Пералнята

Почистете пералнята като я включите да работи с белина, която предварително сте излели в контейнерчето.

15. Ваната

Ако искате да почистите ваната, плочките или фугите, то използвайте сапун за печене. Гарантираме ви, че вашата баня ще заблести от чистота.

16. Металната мивка

Почистете и полирайте мивката от неръждаема стомана, използвайки сода за хляб и крем от зъбен камък.

17. Прозорците

Използвайте оцет и сода за печене, за да почистите прозореца. Използвайки сода за хляб, бял оцет и четка за зъби, можете да се отървете от всички неприятни натрупвания и мръсотия в прозорците. Ще бъдете изумени от това колко чисти ще ви бъдат прозорците.

18.Тостера

За перфектното почистване на любимия си тостер използвайте четка за зъби, чиито влакна ще премахнат напълно мръсотията, насъбрала се в ъглите и улеите.

19.Душът в банята

Ако искате да почистите душа у дома, то нашият съвет е да увиете най-горната част, там, от където водната струя си проправя път и да оставите топлата вода да си свърши работата.

Надяваме се да сме ви били изключително полезни със съветите, свързани с почистването на вашия дом. Ако все пак не разполагате с желание или време, то винаги можете да позвъните на реномирана фирма за почистване, където ще ви предложат професионализъм и коректно отношение.

Препоръчваме ви:
Препоръчваме ви: