Как да почистим фурната – 5 Супер съвета

Почистване на фурната на печката

За никого не е тайна, че фурната е сред основните електроуреди, използвани ежедневно от всяка една домакиня. Благодарение на този уред ние имаме възможността да приготвяме вкусни ястия, които да сервираме за обяд, вечеря или закуска.

Един от най-неприятните моменти обаче настъпва тогава, когато на вас ви се налага да се захванете с нейното почистване. Тази задача признаваме не е никак лесна и се изискват доста време и търпение, докато резултатите са, както се казва, блестящи.

За да ви бъдем максимално от полза с нашата статия, то ние ви предлагаме 5 топ съвета, които вярваме, че ще ви бъдат верни по всяко едно време, когато запретнете ръкави и се захванете сами с почистването на фурната у дома.

Не позволявайте на микроорганизмите да обитават дома ви. Както знаете мазнините за тях са перфектната среда, където да съществуват.

Каква мислите  първата стъпка, която да предприемете, когато решите да почистите кухнята у дома? Закупуване на препарат, рекламиран стотици пъти на ден, уверявайки ни, че това е едно от най-ефикасните средства за брилянтен резултат на важния за цялото семейство уред – фурната.

Да, ама не съвсем.

Тези продукти, които ежедневно ни биват натрапвани в лицата, са пълни с токсични химикали и тяхната ефикасност съвсем не е такава, за каквато ни разказват.

Навярно някой от вас вече си задават въпроса: „А с какво тогава да почистим печката?“. Заложете на методите, при които се използват натурални продукти.

Как да почистим фурната лесно и бързо

1. Сол

Всички ние знаем, че солта е основна подправка към всяко едно ястие. Освен за кулинарни шедьоври тя може още да се използва за елиминиране на мазнините, наслоили се върху повърхността на готварската ни печка.

Не се изисква твърде много време, както опит или специални умения, за да се справите сами за няколко минути. Единственото, което се изисква от вас, е да смесите определено количество сол с вода, като се стремите съотношението да бъде 1:2.

2. Оцет

Навярно вече сте чували за оцета и за неговите почистващи свойства.

Той е съставка, която ще ви дари с брилянтни резултати и вашата фурна ще заблести от чистота. Ако смесите оцета със сода за хляб, то гарантираме ви , че ще останете изненадани от крайния резултат.

3. Сода за хляб

Содата за хляб е също толкова ефикасна, колкото и оцета.

С нейното пряко съдействие вие ще се почувствате като човек, държащ в ръка магическа пръчица, тази съставка, присъстваща във всеки един кухненски шкаф, е средство, което ще накара вашата печка да изглежда като чисто нова.

4. Лимони

Лимоните са плод, с който не просто можете да си направите лимонада или да ги прибавите към вкусно приготвена риба.

Тези жълти кисели изкушения са перфектната възможност да се отървете от множеството микроорганизми, покриващи повърхността на готварската ви печка.

5. Фирма за почистване на домове

Ако все пак не разполагате с достатъчно време и нерви, които да инвестирате в почистването на вашата печка, то нашият съвет е да се доверите на добра фирма за професионално почистване в София на домове и апартаменти.

Бъдете разумни и прагматични! Ценете свободното си време, защото то е наистина ценно за модерния гражданин, чиито живот е забързан и динамичен.

Изберете начин, пасващ перфектно на вашите нужди, изисквания и предпочитания.

Препоръчваме ви: