Детски конструктори за игра – има ли възрастов лимит

Конструктори с много части от Malchugani.com

Познатите ни детски конструктори представляват забавен начин за прекарване на времето на малчуганите, а според възрастта им може да се намери нещо подходящо за доста широк диапазон от потребители.

За колко големи деца са създадени

Конструкторите са предназначени за деца от всички възрасти, което разбира се е съпроводено от коренно различна изработка и предназначение. Съвсем естествено, бебетата и 11 годишните деца имат напълно различни потребности.

Kонструктори – началото на играта

Най-елементарните детски конструктори са създадени за деца на възраст между 0 и 2 години. Те са изключително елементарно устроени и са съставени от големи по размер части, които да не могат да бъдат погълнати.

Във вихъра на игрите и играчките

На възраст от 5 до 9 години децата са във вихъра на игрите. На тази възраст те имат нужда от най-много играчки, а когато те не им достигат, малчуганите успяват да превърнат в играчка дори и съвсем обикновени предмети от ежедневието. В тази възраст наличието на интересен конструктор ще даде отдушник на малките, с който те да се забавляват за дълго.

За малко по-пораснали деца

След две годишна възраст конструкторите постепенно се усложняват, а частиците постепенно стават все по-малки. Кулминацията е за деца на възраст над 9 години, които са достатъчно големи за да мога да играят безопасно с подобни игри.

Конструктори за деца – какви са ползите

Ползите от играта с конструктор са изключително разнообразни и се изразяват с това, че развиват въображението, докато същевременно се превръщат в един интересен начин за прекарване на свободното време.

Когато децата станат малко по-големи, те могат да се развихрят с доста по-големи конструкционни проекти. Тогава могат да се включат няколко комплекта в играта, а заниманието може да погълне цял един ден.

Освен че подтиква към креативност, играта с конструктор прави децата и доста съобразителни в пространствен план. Това създава усещане за ориентация, за равновесие и подтиква към по-нататъшно развитие на тези качества.

От къде да ги купим

Оказва се, че днес от всички страни сме заобиколени от магазини за детски играчки, но рядко попадаме на нещо, което да ни направи по-голямо впечатление. В повечето случаи или цените не ни удовлетворяват, или се случва така, че да не намерим онова, от което се нуждаем

Препоръчваме ви: