Най-добрите начини да предпазим венците си здрави

Здрави венци и зъби

В опитите си и стремежа да имаме бели и здрави зъби, често забравяме за венците, които са все пак онази част, която ги крепи здраво и сигурно.

Тази част от тялото ни е сериозно пренебрегвана, когато става дума за качествена грижа за устната кухина. Причината е, че се оказва, че не всеки човек е наясно с важността от тяхното здравословно състояние и именно поради заради това не полага и нужните грижи.

А те не са кой знае колко сложни или трудни за изпълнение. Няколко са правилата, които трябва да спазвате редовно и по този начин ще намалите принудителните посещения при зъболекаря си.

Често срещан проблем е здрави на вид зъби, но кървящи венци. Точно така.

Навярно много от вас са се срещали с тази неприятност. За нея все пак си има не само причини, но и начини да се справите достатъчно ефективно, за да се спасите от нежеланите последици.

Защо кървят венците ни

  • Възпаление – на практика появата на кръв е явен знак за този проблем;
  • Гингивит – той е най-леката форма на възпаление на венците и тогава е моментът да се погрижите сериозно за тяхното състояние;
  • Бременност – това също може да бъде причината за кървене на венците;
  • Менструацията би могла да предизвика подобни реакции на тялото;
  • Диабет и последствия– не е изключено, ако страдате от това заболяване да забележите кървене в устата. Това обаче далеч не означава, че ако има наличие на кръв, докато миете зъбите си, то имате диабет;
  • Някои заболявания на венците могат да бъдат с вирусен или гъбичен произход, както и вид алергична реакция.

Свържете се със стоматолог. Това е най-доброто решение, което можете да вземете в подобна ситуация. То ще доведе до бързото изясняване на проблема и съответно до навременната правилна реакция.

Професионалната намеса на зъболекар е онзи специфичен момент, в който трябва да се доверите на избрания професионалист, тъй като това е прекият път към решаването на здравословния ви проблем.

Причината за бързата реакция е, че по този начин ще спрете развитието на болестта и ще си спестите по-сериозни грижи.

Ако гингвинитът не бъде овладян навреме, може да се стигне и до пародонтит, който да засегне и дълбоките околозъбни тъкани, както и костта в тази част на устната кухина.

Най-добрите начини да предпазим венците здрави

  • Трябва да се избягва натрупването на зъбна плака, както и зъбен камък. Редовното и правилно миене на зъбите води до тези резултати и то не трябва да се пропуска. Не е лоша идея и профилактичното посещение при зъболекар, както и периодичните професионални почиствания.
  • В случай, че вече имаме възпаление, само скъпите пасти и медикаменти, едва ли биха могли да ни свършат перфектна работа. От друга страна домашните отвари също не са достатъчно ефективни за да се справим с проблема на 100%. Ето защо, както вероятно се досещате, посещението при зъболекаря е крачка номер едно, която трябва да направите.

Той най-добре би могъл да отбележи конкретния проблем и да намери професионално решение за него. По този начин не губите време в грешни решения и си спестявате доста пари от това. За щастие добрите и качествено работещи стоматолози имат специални техники и устройства, с които да почистят зъбите от зъбния камък, плаката и други натрупвания, които са честата причина за кървене на венците.

Препоръчваме ви: