Книгите, които могат да променят живота ви

Книги

Ежедневието и трудностите, които понякога то крие могат да бъдат преборвани по различни методи. Да, често тези начини се оказват чашата с вино и хубавата музика например, но все пак не всеки обича алкохол, а и трябва да имаме реален избор за това, как да се справим с натоварванията и лошото настроение.

Те могат да дебнат от всеки ъгъл, а едно добро решение за това могат да бъдат книгите и по-точно онези от тях, които са способни да променят животи.

Или поне да създават правилна посока на мислене на всеки, който е отгърнал страниците им. Много от тях могат да донесат спокойствие за съзнанието и също така да ви помогнат в момент на физическа умора.

По тази причина е добре да имате списък с четива (не списания за мода), които да ви накарат да се почувствате по-добре в дадена ситуация и да инжектират позитивно мислене, което е нужно за всеки един човек.

Списък с най – добрите книги, които трябва да бъдат прочетени

Ето защо, тук предлагаме кратък списък на онези книги, които са движили света от своето създаване насам, както вероятно ще го правят и напред във времето.

На изток от Рая, Джон Стайнбек

Забележителната творба на американския писател Джон Стайнбек е впечатлила всеки човек, който е отгърнал страниците ѝ. Това е едно от онези произведения, които ще бъдат с вас през целия ви живот. В същото време, вероятно ще се наложи да четете книгата с тефтер до себе си, тъй като ще откриете страхотни цитати, които едва ли бихте искали да забравите.

Тук ще се срещнете с постоянната борба между доброто и злото, въплътена в отношенията между хората и нещата, които им се случват. Роман за великия човешки дух, който неумолимо се изправя срещу съдбата, каквото и да му носи тя.

Да убиеш присмехулник, Харпър Ли

Порастването на едно момиче, нейните приятели, видяно през приключенията и взаимоотношенията с възрастните и околния свят. Книгата за цената на справедливостта, отношението към слабите сред нас и тези, с различен цвят на кожата, както и други, които не могат да се защитят от неправдите.Тук ще посрещнете съчувствието, съпричастността и добротата, както и всичко, на което са способни те.

Форест Гъмп, Уинстън Грум

Приключение, трогателна любовна история, американската мечта и лек фантастичен привкус. Ако филмът ви е допаднал, то книгата със сигурност ще ви отнесе.

Алхимикът, Паулу Коелю

Макар и съвремието ни да си е създало доста особена настройка към произведението, заради привидно лековатия му характер, имайте предвид, че това е книга за търсенето, за порастването и за стремежа да постигнем онова, за което мечтаем.

Историята проследява събитията, които променят живота на младо овчарче и е своеобразен символ за това как задължително всеки от нас трябва да намери своето лично съкровище в живота. Независимо трудностите.

Малкият принц, Антоан дьо Сент-Екзюпери

Макар и да се смята за книга за деца, това произведение е изваждало много от нас от неприятни емоции, зареждайки ни с позитивизъм за смисъла на живота. Истинския живот!

Тук се съдържат дълбоки съждения за реалността, любовта, смъртта и силата да можем да изграждаме връзки, както и да кажем „сбогом“. История за значимите неща в живота ни.

Ловецът на хвърчила, Халед Хюсейни

Разтърсващ и искрен роман, който едва ли ще ви остави на мира, преди да го приключите до последната страница. Главният герой Амир е поставен пред сериозните изпитания на своята реалност.

Читателят преминава през всички негови мъки, като успява да усети болката му и стремежите да достигне до преодоляването ѝ.

Любов по време на холера, Габриел Гарсия Маркес

Епична любовна история, разказана с чувство, което вдъхновява всеки читател. История за изборите и колко важни са понякога за бъдещето ни, независимо колко малки и незначителни да изглеждат в конкретния миг.

Препоръчваме ви: