Какви са ползите от тичането всеки ден

тичане

Всеки един спортист, инвестирал не малка част от живота си на физическа активност, ще ви посъветва да се грижите за тялото си подобаващо, тъй като то не просто определя нашата привлекателност, но и говори за отношението ни към света и всичко онова, което ни заобикаля. В днешната статия ще се посветим на това да ви разкажем малко по-подробно за тичането и защо е препоръчително всеки ден да отделяте по 30 -50 минути, в които да обиколите най-близкия парк. Не подхождайте към тази промяна с отегчение или като ангажимент, който се изисква от вас да отметнете. По-скоро подходете като към нещо, приятно и зареждащо, благодарение на което да си набавите нужните за деня тонус и енергия.

Превръщайки тичането в ежедневна част от вашето ежедневие, то със сигурност много скоро ще започнете да наблюдавате положителните промени от него. Единственото, което се изисква от вас, е да си набавите чифт висококачествени маратонки и желание за промяна на навиците. Не спазвайте стриктно конкретен час, наистина няма никакво значение дали ще спортувате сутрин или вечер, то важно е да стартирате още днес.

Защо да тичаме? Какви са нашите ползи от това

Редица са ползите от тичането. Едва ли ще ни стигне времето да разгледаме детайлно всяка от тях. За да не превърнем тази статия в досадна и комерсиална, то ние избираме да посочим единствено най-съществените от тях. Смятаме, че това е напълно достатъчно самите вие да можете да вземете решение, отнасящо се до това дали да тичате или предпочитате да се придържате към старите си навици.

Тичането е подходящо за всеки от нас, без да се има предвид килограмите, възрастта или физическата подготовка. Начинаещите е добре да започнат с по-лек крос, за да не се контузят, което би довело до обратен ефект. Чрез бягането, то вие стоите „настрана” от задуха, хремата и астмата. Това е най-доброто средство за преборването на тези няколко състояние. Тичайки по няколко минути на ден, то вие не само подобрявате значително тонуса, но и подобрявате кръвообращението си.

Искате да се отърсите от стреса, който сте натрупали по време на работната седмица? Мислите, че един шоколад е в състояние да се справи с него, но грешите. Чрез бягането, вие ще се почувствате не само леки и въздушни, както някой обичат да казват, но и ще видите промяна в настроението си, която е в следствие от намаляването на стреса.

Разбира се, това са само една малка част от ползите, в следствие на тичането всеки ден. Дори и да не разполагате с толкова свободно време, то можете да излизате навън с клин и маратонки в дните, в които имате по-малко ангажименти.

Бъдете здрави, грижете се за телата си и не спирайте да се обичате! Ние от TopDom.org няма да преставаме да ви изненадаме с полезно и информативно четиво, успяващо да промени навиците ви.

Препоръчваме ви: