Вредни ли са мокрите кърпи за лицето

Мокри кърпи

Всяка една дама желае кожата й да изглежда сияйна и озарена. В повечето случаи нежната половина прибягва към измиване, което се осъществява всяка сутрин или вечер.

Малко са онези красавици, които пропускат този ежедневен ритуал. За жалост често се случва резултатите да не са онова, което сме очаквали. Ако се чудите къде грешите, то в тази статия ще ви разкрием някой от най-често допусканите грешки.

Къде грешим при грижата за нашето лице

В повечето случаи основната грешка се състои в избора на неправилни козметични средства, които не са предназначени за типа кожа, който притежаваме. Първото нещо, с което трябва да започнете, когато сте пред щанда за козметика за лице, е да съобщите за типа кожа. Ако сте с мазен тип, то помолете обслужващия персонал да ви насочи към онази серия, подпомагаща за премахване на ненужния себум.

В случай, че имате изключително суха кожа, то това значи, че на вас ви е нужна козметика, която умее да хидратира в дълбочина. Дамите, притежателки на нормален вид кожа, са онези от вас, които най-малко имат право да се оплакват от проблеми, като пъпки, акне или друг вид причинени алергии. В голяма част от случаите те са онази група жени, радващи се на сияйната кожа, наподобяваща красавиците от телевизионните реклами.

Знаем, че когато пътуваме, едно от най-удобните средства за пренасяне, това са пакет мокри кърпи. Удобно е да ги поставим в пътната чанта и автоматично забравяме за всички онези лосиони, измиващи гелове, мицеларни води и какво ли не още.

Да, обаче, мокрите кърпички не са най-полезното средство за почистване. Ако сте с проблемен тип кожа и имате акне, то това би усложнило още повече състоянието на епидермиса ви. При разтриване пъпките се зачервяват възпаляват се и това несъмнено ще ви постави в доста неприятна ситуация.

И това съвсем не е всичко, мокрите кърпи притежават способността да втъкват мръсотията още по-дълбоко в кожата ви, като по този начин предизвикват черни точки, бръчки и гнойни проявления. За да се чувствате красиви е нужно да полагате изключително много грижи за себе си.

Изберете мястото от където да закупувате добра и висококачествена козметика. Ние можем да ви дадем насока, като ви посочим място, от където можете да си закупите възможно най-добрата грижа за вашето лице.

Препоръчваме ви: