Бебешките шишета и биберони – кои да изберем

Бебешки шишета и биберони - подходящите

Когато сте на път да се сдобиете с нов член на семейството и той не е ново кученце, а бебе, със сигурност усещате малки притеснения, които са способни да ви напрегнат до специфична степен. Шегата настрана, но подготовката за такъв момент изисква наистина доста енергия, внимание и отдаденост.

В крайна сметка бебето идва и от вас зависи как ще се грижите за него, тъй като то едва ли ще успее да ви сподели конкретно своите желания.

Сред най-важните елементи в оборудването за новороденото са бибероните и шишетата. На практика звучи сякаш това са обикновени предмети, които взимате просто ей така от магазина. Да, витрините са пълни с тях, но в момента, в който пазарувате за вашето дете, ще разберете, че нещата не са съвсем прости. Причината ли? Просто искате най-доброто за наследника си и държите да не правите никакви грешки.

Когато избирате съответните съдове и аксесоари за хранене също е такъв момент, в който трябва да инвестирате време, пари и съвсем малко притеснение, което да ви държи оптимално внимателни.

Как да изберем най-добрите видове от тези продукти за новородено? Тук ще коментираме някои фактори, които е добре да знаете като млад родител.

Бебешки шишета

Най-общо казано, те могат да бъдат разделени на два конкретни вида. Те са или стъклени, или пластмасови. В повечето случаи специалистите твърдят, че е по-добре да използвате тези от стъкло. Без значение от това, факт е, че едни от най-популярните и съответно качествени марки в света произвеждат своите артикули от този вид от пластмаса.

Всъщност, в случая става дума за наистина качествена пластмаса и съветът на професионалистите е, че си нямате работа с онзи тип, който трябва да бъде рециклиран само след едно използване.

Колко на брой бебешки шишета е добре да имате

Става въпрос за съвсем простичка математика. В началните месеци след своето раждане, бебетата се хранят около 7 пъти на ден. Представете си как след всяко похапване на мъника се налага да почиствате, миете и стерилизирате бутилката. Звучи доста трудоемко, а най-вероятно ще имате нужда от това време за съвсем други неща или почивка.

Ето защо във всички случаи е много по-добре да инвестирате в няколко бройки, за да може да имате подготвен съд за всяко хранене.

Обърнете внимание и на размера. В началото те са предназначени за съвсем малки бебета и за да бъде удобно за вас са направени в малки размери. Съответно по този начин предлагат и по-малък обем за храната на детето.

С времето, може би ще се наложи да купувате малко по-големи количества, тъй че е добре да знаете това от по-рано, за да не се налага да търсите след това нужната бутилка.

Стерилизирайте ги!

Всяка майка (а и баща) знае това. Това процес, който преминава по старомодния начин, а именно с изваряването на съдовете в нагрята вода на котлона. Съвсем нов метод напоследък е и специалният уред за стерилизация.

Ако изберете първият вид, процедурата по изваряване не трябва да бъде по-кратка от 20 минути, за да е шишето хигиенизирано до перфектно ниво. Когато използвате специалния стерилизатор обаче, времето, кото е нужно за същата цел е спрямо инструкциите на самия продукт от производителя.

Бебешки беберони

На практика точно с него има съприкосновение вашето бебче и това го прави доста по-важен, когато трябва да избирате. На какво да обърнете внимание в такъв случай?

На първо място, задължително трябва да бъде ефикасен. Причината е, че добрата изработка от висококачествен материал не позволява на влизането на въздух през него и съответно поглъщането на въздуха от бебето. Доказано е, че това е една от причините за стомашни проблеми на невръстните деца, като например коликите.

Добре изработените продукти от този тип позволяват и запазването на различните полезни вещества в състава на млякото. Бъдете сигурни, че всяка важна подробност, която е в плюс на съответния продукт, ще бъде изписана на етикета и опаковката на този, който избирате. Това е сериозно улеснение за вас, особено, ако ви се случва за пръв път.

Друг важен момент при избора е и възрастта на бебето. За най-малките пеленачета са предназначени такива само с един отвор. Когато то е по-голямо, можете да си позволите употребата на продукт с повече дупки – 2, 3 или 4.

Ето защо е добре да се запасите първоначално с няколко вида, след което да ги сменяте, когато прецените и е нужно.

Това е също бебешки аксесоар за хранене, който трябва да изварявате след всяко хранене. Ето защо бихте могли да се подготвите с няколко бройки, за да бъде процесът на грижа за детето много по-лесен за вас и за да не губите време в хигиенизирането на бибероните, особено ако са по-малко от нужното.

Много важен момент е да следите за качеството на здравината на тези продукти. Те не са от твърд материал и могат да се износят доста по-бързо, отколкото очаквате. Поради тази причина следете за вида и качеството им и ако е нужно ги подменяйте с нови.

Това са едни от основните неща, на които трябва да обърнете внимание, преди да изберете шишетата и бибероните за вашето бъдещо или настоящо бебе. Ако спазвате правилата, всичко ще бъде наред и то ще ви бъде безкрайно благодарно. В случай, че не се чувствате уверени в избора си, посъветвайте се със специалист на място в съответния магазин или с педиатър.

Препоръчваме ви: