Какви мебели да изберем за банята си

обзавеждане на баня

За всички, които почти са си отдъхнали след дългия, изтощителен и неимоверно скъп ремонт, остава само да изберат новите си мебели. Ако смятате, че това е лесна задача, може да ви опровергаем.

За съжаление ще ви се наложи да се съобразите с доста неща, за които може и да не сте се замисляли. Ние от TopDom.org ще се опитаме да ви помогнем в избора, за да може дълги години напред да се радвате както на ремонтираното си жилище, така и на избора си на мебели.

Едно от най-трудните за ремонтиране помещения по правило е банята. Сумата, която може да е нужна често се оказва най-значителното перо в целия ремонт.

Какво е важно при избора на мебели за баня

Изборът на мебелите за това помещение, характеризиращо се с висока влажност, може да се окаже предизвикателство за доста от новодомците.

Като минимум за покриване на изискванията, за да може да ползвате пълноценно това помещение, ще имате нужда от различни по размерите си шкафове, мивка и допълнителни дребни аксесоари.

Шкафовете трябва да имат капацитета да побират всички ваши тоалетни принадлежности, козметика и ако прецените – различни препарати.

Размерите, формата и вътрешното им разпределение зависят изцяло от вашите предпочитания, нужди и не на последно място от размерите, които имате като даденост от самото помещение.

Какво още трябва да съобразите

Нашият съвет е още при самия ремонт внимателно да планирате разположението на всяка една мебел. Ако в помещението ви има ниша е повече от задължително да се възползвате от това. На мястото на всяка ниша или привидно излишна кухина може да направите удобни места за съхранение.

Предвидете мястото, на което ще съхранявате мръсните дрехи. Това може да бъде както свободно стоящ кош, така и вграден. Ако изберете втория вариант ще си спестите не само място, но и ще се наслаждавате на една много по-подредена баня.

Мивката в съвременните бани обикновено е вградена в някой от шкафовете. Това дава не само стабилност, но и възможността да скриете тръбите и меките връзки за канализацията.

Да не забравим и задължителното огледало в банята. На пръв поглед може да изглежда не толкова важно, но на практика е нещото, без което не може да си представите влизането в банята.

Внимавайте от какво са изработени мебелите за баня

Няма как да не пропуснем едно от най-важните неща – от какъв материал може да са мебелите ви за баня.

Един от най-добрите варианти, на които може да се спрете, е да са изработени от пластмаса. Звучи ви евтино и това ви притеснява?

Няма защо. Материалите, които се влагат в PVC мебелите за баня са висококачествени и в повечето случаи изглеждат като добре лакирана дървесина.

Плоскостите могат да бъдат с гладка повърхност или да имат текстура, която да наподобява дърво или други материали.

На каквото и да се спрете в избора си за новата си баня, уверете се, че ще получите като минимум гарантираната от закона гаранция от 2 години.

Ако проучите добре всички възможности и различни опции, ще имате възможността да се радвате на новата си придобивки дълги години напред.

Препоръчваме ви: