Нещата, които да модернизираме в банята

Топ идеи за модернизиране на банята

Когато говорим за други помещения вкъщи, то ние имаме право на компромиси в някои аспекти – цветове, интериор, подредба и т.н.

При банята и тоалетната обаче, такова нещо като опрощаване на различни неща не трябва да се допуска.

Защо? Банята и тоалетната (ще ги наричаме общо баня) са онази част от жилището, в което човек показва себе си такъв, какъвто е.

Там хората се поддържаме чисти, опознаваме тялото си и предприемаме промени в него.

Уединяваме се в най-сериозна степен и градим планове за бъдещето, философстваме, четем вицове и сърфираме из социалните мрежи.

Най-важното нещо за една баня е тя да бъде чиста, приветлива и да изглежда добре. Това помещение трябва да вдъхва спокойствие и хармония у нас, за да можем да се чувстваме сигурни и поддържани.

Ако не е така, имаме проблем

Повечето хора са приели схващането, че ако банята е малка по размер, то тя няма право да изглежда добре. Такива мнения са меко казано неприемливи.

Когато един човек уважава банята си и полага нужните грижи за нея – да я изчисти и подреди, тя моментално се отблагодарява със същото – поддържа ни чисти и подрежда мислите ни. Съжаляваме дами, но в случая с банята, размерът няма значение.

Дали обаче подреждането и чистотата вършат достатъчно за банята ни? Замисляли ли сте се за някое нововъведение в своето санитарно помещение?

Автоматизирано пускане на тоалетната вода

Това е хит по някои райони на света. Поставянето на сензор за движение на тоалетната чиния ще позволи на водата, която се пуска след ходенето по каквато и да е физиологична нужда, да се пуска самостоятелно.

Този трик ще повиши и безопасността на банята ви, защото няма да има безразборно пипане на един и същи бутон от всички.

Ако имаме недосетливи гости, които нямат навика да мият ръцете си, то това е една цяла превантивна стратегия срещу заразяване.

Наличие на биде – отживелица или хит на съвремието?

Според някои бидето е нещо, което отдавна е приключило жизнения си път в модата и вече се смята за старомодно наличието му в нечия баня. Има ли все още някакво приложение бидето, или само губи място?

По мнения на експерти по хигиената бидето е един от най-хигиеничните инсталации в къщата.

Редовното му използване след физиологична нужда допринася не само за превъзпитание на хигиенни навици, а и за покачване на цялостното ниво на здравословна безопасност в тялото на ползващия го.

В България бидетата не са от най-разпространените неща в баните на хората, но със сигурност онези, които го ползват не се оплакват от него.

Особено при наличие на малко дете, не е лошо да преосмислите възгледите си за или против бидето.

Препоръчваме ви: