Бързо и лесно отпушване на мивка – 5 супер съвета

Бързо отпушване на мивка

Безспорно има и по-неприятни неща, които мога да ви се случат, но ако това е настоящият ви проблем ще ви разкажем как да решите проблема наистина бързо и лесно.

Какво води до това

Мивката, без значение дали е кухненска или в банята, всекидневно влиза в употреба и изправността ѝ се явява въпрос от първостепенно значение.

Запушената мивка може да се случи на всеки и ако нямате време или знанията как да се справите, може да потърсите помощта на специализирана ВиК компания.

Сред лидерите на пазара на този тип услуги се отличава фирмата за ВиК услуги MegaViK. Ако искате компетентни професионалисти с качествена техника, може да разчитате именно на тях.

Преди да се обадите за бързото решаване на проблема, може да прочетете няколко прости и в повечето случаи безотказни методи.

Отпушване на мивка – няколко трика за домашни майстори

Изобретателността на хората няма граници и тук са събрани изпитаните методи на онези, които са успели сами да решат проблема със запушената мивка:

1. Проверете за предмети

На първо място, преди да купувате препарати или ангажирате специалист – проверете дали няма предмет, който е запушил самия сифон. Това е най-честата причина и най-лесният за решаване казус.

2. Вряла вода

Налейте вряла вода и изчакайте. Звучи толкова просто, че чак не е за вярване, но е един от най-ефективните методи.

Врялата вода помага за разграждането на натрупани замърсявания, които в крайните варианти биха довели и до запушване.

3. Препарат в домашни условия

Класическият домашен препарат – сода и оцет. Отново проста по същината си формула, но нейната ефективност при отпушване на мивки е ненадмината.

Ако не стане от първия път може да се повторите, като увеличите количеството на съставките.

4. Инструменти

Всякакви инструменти и механични приспособления. Ако причинителят на запушването е някакъв твърд предмет, който не подлежи на разграждане, може да опитате да го издърпате или раздробите, за да продължи в канализацията и отпуши тръбата.

5. Разглобете сифона

В не малко от случаите проблемът се корени в гофрирания сифон под самата мивка. Мястото и формата й способстват натрупването и задържането на всякакви отпадъци.

Ако описаните предложения не са сработили може да разглобите конкретно тази част от сглобките под мивката и да измиете добре сифона. Много често това мигновено решава проблема.

Опитали сте всичко, но не успявате

Ако не сте имали късмет с гореописаните предложения може да причислите казуса към тези, за чието решение е нужна професионална намеса.

Фирма за ВиК услуги може да ви предложи не само бързо и наистина лесно решаване на проблема, но и професионална консултация, ако при визитацията специалистът забележи и други притеснителни обстоятелства.

Препоръчваме ви: