Как да направите банята по-комфортна

Уютна баня - трикове и съвети

Банята е едно от онези места в жилището ни, без които няма как да си представим реалността. Може би, бидейки поставени пред дилема да се лишим от едно помещение, категорично не бихме избрали нея за сметка, на което и да е друго.

Тя е място за поддържане на личната хигиена, място за релаксация , дори място за размисъл, място, в което да дочетем книгата си. За да бъде тя това, което искаме от нея обаче, се налага да я поддържаме достатъчно чиста, подредена и функционална за своите нужди и тези на семейството ни.

За целта можем да направим съвсем малки усилия, които да не ни костват огромни суми и да не се налага да правим основен ремонт на това място. В крайна сметка всичко е свързано и с финанси, а тази част от дома е една от най-скъпо струващите за реновация и основни промени.

Как да направим банята у дома много по-комфортна

Поставете мек килим

Не е нужно да е огромен, а вероятно и няма как, тъй като повечето пространства от този тип не са достатъчно големи за тази цел. Ако успявате да запазите пода си достатъчно добре от влагата, идваща от душа, със сигурност ще можете да поставите мек и топъл килим.

Това е едно гениално решение за комфорта на това помещение и ще създаде приятно усещане за всеки един член на семейството. Можете да комбинирате цветове и дизайн. Всичко зависи от вас.

2. Закачалка за хавлиите

Ако все още нямате такава, можете да се ориентирате към такава, която разполага и с допълнителен рафт за малки декорации или пък други полезни предмети. Това е място, където можете да поставите и част от козметиката си, сапуните и душ геловете. Хавлиите ще бъдат окачени на видно място и ще ви бъдат винаги под ръка.

В случай, че нямате желание да дупчите стената и да рискувате със счупени плочки, можете да използвате вратата за основа.

3, Музиката

Точно така. Ако сте от хората, които прекарват много време в банята, за да си почиват от дългото ежедневие или работа, можете да добавите и удоволствието от музиката там. В търговската мрежа вече можете да се спрете на достатъчно модели, които издържат на влагата в мокрото помещение и са предназначени именно за такива цели.

Така ще направите дори бързият душ или отпускащата вана още по-приятни, тонизиращи или пък релаксиращи. Всичко зависи от вас и желанието ви да прекарате приятно време у дома.

4. Добавете свещи към интериора

Това е метод, към който много хора са се обръщали, когато искат да създадат малко повече комфорт и изисканост тук. Ароматните видове ще допринесат категорично за настроението ви. В такъв случай можете да избирате между различни специфични миризми, които стимулират ума или отпускат тялото. Всичко зависи от вас.

Във всички случаи, внимавайте за безопасността и ги поставяйте на изолирано място, далеч от какъвто и да е текстил или друга запалима материя. Така, освен топлина и мека светлина, свещите ще допринесат и за настроението ви.

5. Стол в банята

Защо не. Може да ви послужи за поставянето на хавлията, докато взимате душ. Също и за други процедури, които често правим в това помещение.

Ако то е достатъчно просторно и можете да си позволите лукса да добавите малко столче към интериора, защо не? Така ще създадете още по-уютен и домашен вид на това пространство.

6. Цветя

Декорацията е също от огромна важност. Макар и да смятате, че тя не променя нищо, то не е така. Зеленината и растителността са достатъчно ефективни методи, за да направите мокрото помещение още по-комфортно.

Направете проучване за това, кой тип е подходящ за съответната част от дома и инвестирайте в тази идея. Резултатът ще бъде повече от задоволяващ.

7. Сгънете хавлиите и кърпите

Добрата визия на тези аксесоари ще доведе до още повече комфорт и наличие на пространство. Можете да ги поставите в специални текстилни кошове, които са едновременно красиви и удобни за използване.

Тези артикули са с огромно значение за банята ви, не само за вас, но и за гостите, които ви посещават. Важно е да бъдат под ръка, винаги чисти и ухаещи на свежо.

Това са част от основните методи, чрез които да създадете комфорт в банята си. От него ще се възползвате както вие, така и цялото ви семейство и гости. Ще спечелите уют, удоволствие от всяка минута,прекарана тук и перфектен начин да релаксирате след дългия работен ден.

Препоръчваме ви: