Как да си направим антистрес топка

Как да си направим антистрес топка

Чудите се какъв е отговорът на въпроса – как да си направим антистрес топка? Колкото и странно да звучи, антистрес топката наистина върши работата, за която е предназначена. На практика е научно доказано, че механичните движения, които правим с нея могат да намалят количеството на напрeжение в тялото и ума.

По този начин неусетно успявaме да създадем условия на мозъка да си почине от стресовите ситуации, на които го подлагаме всеки ден от живота си.

Тъй като много от хората усещат не малко наличие на подобни неприятни емоции в ежедневието си, се наблюдава ориентация към подобен тип аксесоари, които да вършат работата, за която са предназначени възможно по-бързо и ефективно. В случай, че искате да опитате, нищо не ви пречи да се сдобиете с една.

Ако пък сте от онези хора, които държат да измайсторят нещо със собствените си ръце и умения, то има начини, чрез които сами да си направите антистрес топка. Нужни са съвсем простички подръчни материали, малко време и желание от ваша страна.

Когато сте в офиса или на което и да е друго работно място, нещата не винаги могат и не винаги ще вървят по мед и масло. Пoнякога има напрежение, заради работните ви проекти, понякога ща са налични и неразбирания с клиенти или колеги.

Всичко това в никакъв случай не е толкова важно, за да разстрои деня ви, но все пак ви влияе и това е факт. Ето тук налице идва антистрес топката с нейните специални умения.

Така, ще успеете да прекарате ценно време със себе си, опитвайки се да създадете продукт с помощта на творческите си заложби. Това също е перфектен начин да си починете и да осигурите на ума онези релаксиращи усещания, за които той копнее след дълга работна седмица.

Как да си направим антистрес топка лесно и бързо

Както сами ще разберете, не са ви необходими кой знае колко и какви специални умения или средства, за да си направите този супер ефективен уред за успокоение.

Какво ви е нужно, ако се питате – как да си направим антистрес топка

  • Балони – точно така! Балони от тези, които са останали от последното парти или рожден ден. Важно е да бъдат по-плътни ,за да могат да издържат на механичното натоварване което ще им бъде приложено;
  • Брашно;
  • Ножици;
  • Пластмасови бутилки, при възможност с различна широчина на гърлото;
  • Подходящо за гума лепило.

1. Вземете едната бутилка с по-тясно гърло и срежете дъното ѝ така, че да се получи уред, подобен на фуния

По този начин ще успеете лесно да пресипете нужното количество брашно в бутилката с по-широко гърло. Ако е нужно направете няколко силни тласъка с бутилката-фуния, за да премине цялото количество брашно в другата бутилка.

2. Как да напълните балона с брашно

Може би се чудите как точно ще стане това, след като балонът не е надут. Не е ракетно инженерство, но все пак трябва да се помисли. Най-лесният начин е да надуете предварително балона и да го завиете при отвора, а да не излезе въздуха. След това, придържайки го с едната ръка, поставете останата част от възела на отвора върху гърлото на бутилката с брашно. Освободете усукания възел и вече имате надут балон, в който брашното лесно ще премине.

Важно е бутилката да бъде пластмасова, за да може да я притискате лесно, като по този начин брашното ще попадне по-бързо и лесно в балона.

3. Изпускането на въздуха

В балона най-вероятно е останало известно количество излишен въздух. Трябва да го изпуснете, като бъдете внимателни да не изгубите и част от брашното с въздушната струя. Масажирайте леко с ръката, за да извадите ненужния въздух и уплътнете добре бъдещата мека топка.

4. Оформянето на антистрес топката

Трябва да се отървете от гърлото на балона, като оформите внимателно брашното във вид на топче, след което с помощта на ножици, изрежете внимателно онази част, която е напълно празна. Направете същото нещо с още един балон, като него използвайте за шапка на отвора на другия, в който е напълнено брашното;

Така на практика ще успеете да „запечатате“ отвора, правейки изсипването на брашното невъзможно.  За всеки случай, бихте могли да използвате стандартно лепило за ежедневни нужди, с което да залепите двата балона, за да не се разместят при по-късното им използване. Вече имате перфектна топка.

5. Допълнителните балони

Спомняте си, че казахме, че ще ви бъдат нужни няколко здрави такива. След като вече имате топка, можете да срежете отворите и на още 2-3, като образувате по този начин същите „шапки“. Поставете ги върху готовото меко топче. Това се прави единствено, за да бъдете сигурни, че бъдещата ви антистрес топка ще бъде супер здрава и еластична.

Можете да прибавите колкото желаете слоеве, но повече от 3 едва ли ще ви бъдат нужни.

В ръцете си вече имате една издръжлива на натиск антистрес топка, която да върши работата си по предназначение. Във всички случаи, няма нужда да се ограничавате в употребата ѝ. Това на практика е мека и безопасна играчка дори за малки деца. Те със сигурност ще се зарадват на меките и овални форми, а кой знае, може и това да се превърне в любимото им занимание.

От друга страна готовия продукт, който сме получили след като сме прочели статия, наречена „Как да си направим антистрес топка„, можете да приберете в работната чанта или раницата и да вземете навсякъде със себе си.

Препоръчваме ви: