Как старият матрак да изглежда като нов

Как се поддържка и почиства матрак

Ако се стремим към осигуряването на здравословна среда за живот, то поддръжката на домашния матрак чист е едно от първите неща, за които трябва да се погрижим.

Почиствайки го ние премахваме не само насъбралия се прав по повърхността и в нишките, от които е изграден, но и се отърваваме от множество микроорганизми, които не са благоприятни за нас. Ако сметнете, че сами не можете да се справите с това, то съветът ни е да наемете фирма, която да се погрижи за това.

Защо матракът трябва да се почиства

Почистването на матрака е не само необходимост, но и здравословно. Нека не забравяме, че в него живеят милиони микроорганизми, които са способни да причиняват белодробни заболявания, астма или друг вид алергии, които да лекувате дълго време.

Не позволявайте лошата хигиена да се превърне във ваш заклет враг. Осигурете си чистото, уют, спокойствие и благоприятна среда за живеене.

Достатъчно ли е използването на прахосмукачка

Голяма част от домакините смятат, че използването на прахосмукачка е достатъчно средство, с което да се отърват от тези неприятни микроби, живеещи в нашите матраци.

Истината е, че този електроуред никак не е достатъчно средство. Прахосмукачката има свойството да регулира броя на микроорганизмите, като драстично го намаля, но не и да ги премахва изцяло. Ето защо е необходимо да предприемем по-сериозни мерки, когато става въпрос за почистването на матрака.

Какво се изисква от нас, за да почистим качествено матрака

За никой не е тайна, че почистването на тази част от спалното ни обзавеждане никак не е лесна задача. Дори напротив, изискват се доста грижи и стъпки, през които да преминем стриктно и спазвайки ги до безупречност.

Едно от първите неща, които да направим, е да поставим всички видове спални завивки, било то спално бельо, постелки или друго, в пералня да се изперат на по-високи градуси. Сода с добавка лавандулово масло е добър помощник за отблъскване на всякакви паразити.

Пресявайки, посипете сместа върху матрака и след това изчакайте да подейства известно време, близо час. През това време сместа ще попие възможно най-много влага и микроби.

След като приключите с това, идва ред на прахосмукачката. Сега е моментът да й се доверите изцяло. Но не забравяйте, че сместа от сода и аромата на лавандула е онова, от което се нуждае вашият матрак.

Голяма част от аудиторията не разполага с цялото време, инвестирано в почистването на матрака.

Ако и вие сте един от тях, то нашият съвет е да немете фирма за домашно почистване, която да ви гарантира крайни положителни резултати. Доверете се на доказали се вече професионалисти, притежаващи дългогодишен опит в почистването на всякакви видове уреди, текстил и т.н.

Препоръчваме ви: