Как да премахнем неприятната миризма в съдомиялната машина

Лоша миризма от съдомиялната - как и какво да правим

Признайте, че е мистериозно как едно устройство, което е предназначено да почиства съдове, в крайна сметка се оказва, че може да има неприятна миризма.

Фактът е красноречив и важи с пълна сила за работата на съдомиялната машина. Това е едно устройство, което се грижи са качественото почистване на приборите и цялата посуда. То мие, хигиенизира и подготвя всичко за следващата му употреба.

Но имайте предвид, че и то има нужда от внимателна грижа и поддръжка, за да не се стига до натрупването на нежелани неприятни аромати, които да провалят цялата идея по освежаването. Често този „феномен“ се получава, ако не използвате устройството редовно и всекидневно.

Предпазете миялната машина от неприятни миризми

Зареждайте я по правилния начин

Избягването на проблемите, а не търсенето на решенията за тях е най-добрата практика. Това съветват всички специалисти по темата.

Ето защо трябва да действате разумно и да мислите логично. Представете си, че зареждате машината с изцапани съдове, по които има залепнали по-големи остатъци т храна.

Те трябва да отидат някъде, но понякога размерът им играе лоша роля и те се натрупват в изходните части на устройството, ако не успеят да бъдат отмити, заради размера си. Ето защо, преди да поставите чиниите в машината, отстранете твърдите частици.

Екологичното почистване

С помощта на цитрусовите плодове можете да хигиенизирате много добре вашето устройство, като в същото време допринесете и за приятния аромат, който ще се носи отвътре. В случай, че сте се отнасяли неглижирано към тази част от домакинската работа и се е стигнало до неприятна миризма в миялната, то трябва да вземете разумни мерки.

За целта нарежете няколко лимона, напълнете ги в купа и налейте чаша вода в нея, като поставите целия съд на дъното на уреда. Пуснете машината само с това съдържание. От високата температура лимоните ще отделят приятен аромат из цялото вътрешно пространство.

Баня с оцет

Същата процедура, като тази с лимона може да се направи и с оцет. Напълнен в купа, той трябва да се остави в най-долната част на пространството, след което машината да се пусне на някоя от стандартните програми за почистване.

Oглеждайте машината за останали частици храна

Най-добре е след всяко процедура да хвърляте по едно око, за да се уверите, че няма останали големи парчета храна по дъното или стените на машината. Именно те биха предизвикали неприятни миризми, които да нарушат комфорта на обонянието ви.

Проверявайте по същата причина и филтърът на устройството. Забърсването с влажна микрофибърна кърпа ще свърши чудесна работа.

Тук в TopDom.org можете да получите висококачествени съвети за поддръжката на вашия дом и градина. Ние съветваме всеки от вас да обръща внимание на важните части от интериора на своя дом, за да избегне нуждата от скъпи и отнемащи времето ремонти. По този начин си гарантирате спокоен и уютен дом.

Препоръчваме ви: