Как да заредите миялната машина

Как се зарежда и се пуска миялна машина

Грижата за съдовете в кухнята не е по-малко важна от това как ги използвате. Всяка дейност трябва да бъде максимално оптимизирана и да предпазва от нежелани замърсявания вас и цялото ви семейство.

За да се поддържа добра хигиена вече можете да се възползвате от редица съвременни модели миялни машини, които накратко казано вършат работата вместо вас. Е, това не означава и че те мислят и взимат решения, но на практика вие просто трябва да изберете програма на почистване, след което да я задействате с един или два бутона.

Забравяте ли нещо?

Да, това е зареждането на машината, което може да се окаже най-важното в крайна сметка. Това, как ще подредите изцапаните съдове по плъзгащите платформи на устройството играе много важна роля в процеса на почистването им. Начинът, по който ще подредите замърсената посуда ще рефлектира върху това в това дали тя е бъде добре почистена и хигиенизирана.

Подреждане на съдомиялна

Горният рафт е на първо място

Логично да започнете от горе. Това е мястото, което е най-подходящо за стъклени и порцеланови чаши, както и такива, предназначени за чай и кафе, както и малки купи. Тук можете да поставите и изцапаните пластмасови съдове, които биха могли да се деформират на дъното на уреда, където температурата е по-висока;

Не поставяйте предмети върху ръбовете на разделителите. Използвайте ги единствено за да създават разстояние между всички елементи на посудата, която сте поставили в миялната машина. Те са предназначени да създават пространство и да не позволяват счупването на крехките понякога материали.

Различни видове бъркалки и черпаци също могат да бъдат поставени тук.

Средното ниво

Тук е мястото на по-големите аксесоари от кухненските потреби. Предназначено е за големите чинии за вечеря, готварските съдове, тези, подходящи за сервиране, както и тенджери и тигани.

Широките плата трябва да бъдат поставени така, че да не спират водните струи, предназначени за механично и топлинно почистване на останалите прибори и посуда.

Чиниите за вечеря трябва да бъдат насочени в посока на водната струя. Подредете ги спрямо техния размер.

Кошчето за прибори

И тук можете да групирате видовете елементи на кухненското оборудване спрямо техния вид. Това ще ви помогне и при изваждането им след процедурата по миене.

Една част от вилиците и лъжиците поставете така, че да сочат нагоре. Нека другите бъдат обърнати надолу, за да избегнете създаването на гнездовидна форма, която да ви попречи на изваждането им. Когато има ножове ги подредете с остриетата, сочещи надолу, за да избегнете порязване.

Ние от TopDom.org сме уверени в това, че методите на подредба на съдовете и приборите за хранене в миялната машина са категорично важни за ефикасността на устройството.

Ето защо винаги трябва да бъдете взискателни към тази процедура. В крайна сметка от нея зависи не само качеството на почистване на посудата, но и количеството вода и енергия, които ще бъдат изразходвани в този процес.

Препоръчваме ви: