Миризма от канала вкъщи – какво да правим

Как да отстраним неприятна миризма от мивката

Колкото и да бъде подредено едно жилище и обзаведено с перфектните мебели, то може да пострада от един сериозен проблем. В много домове миризмата на канал е често срещано явление.

Понякога е леко напомняне за това, че има проблем, а понякога би могла да бъде абсолютно нетърпима. Във всички случаи подобни нежелани аромати са и със сигурност нежелани от здравословна гледна точка.

В най-лошия случай, ние свикваме с наличието им, до момента, в който не пристигнат гости и по изражението на лицата им не разберем, че нещо съвсем не е наред с аромата, идващ от банята. Причините за неприятните миризми от тръбите в мокрите помещения могат да бъдат доста. Но със сигурност рано или късно ще се наложи тяхното разрешаване.

В най-лошият случай, може би водопроводът е остарял (случва се при по-старите жилищни сгради). Тогава, независимо колко старателно почиствате цялостно банята и тоалетната, наличието на неприятния аромат е възможно да се появява доста често и да нарушава спокойствието ви.

Съветите на професионалния водопроводчик

Една от най-ценните препоръки, която професионалистите могат да ни дадат е, че твърде честата употреба на силни химически препарати за освежаване или прочистване на каналите и тръбите може да окаже пагубен ефект за тяхната цялост и здравина.

Има случаи, при които гъвкавите връзки или твърде тънките тръби на някои елементи могат да бъдат проядени от силните химикали, което да доведе до още по-големи проблеми.

Всички знаем какво означава спукана ВиК тръба и до какви нежелани проблеми и разходи може да ни доведе тя.

Няма дори да споменаваме какви вредни последствия могат да причинят на кожата тези силни химикали. Причината е, че в повечето от тях се съдържа натриева основа, която може да навреди сериозно на кожата и лигавиците.

Въпреки това, все някак трябва да се спасите от неприятните миризми. Когато не разполагате с достатъчно време, можете да се доверите на следния метод, който действа безотказно срещу натрупалите се отлагания във ВиК елементите.

Подръчните материали включват 1 част сода бикарбонат, 1 част едра сол и 2 части оцет. Изсипете дадената смес в канала, който е виновник за неприятната миризма. Оставете да подейства около 15 минути, след което изплакнете обилно с гореща течаща вода.

Така, ако има наличие на нежелани натрупали се наслоявания, ще успеете да ги отстраните и да въдворите ред в жилището си, започвайки от свежа и чиста атмосфера.

Препоръчваме ви: