Как бързо да отстраним миризмата от нови мебели

Топдом - миризма, мебел, почистване

Основна особеност на благоустройството в живота на съвременния човек са мебелите. Закупуването на този важен атрибут на дома, предизвиква у много домакини много положителни емоции.

Обновяване на шкафове, дивани, легла не само украсяват интериора на жилищното помещение, но и добавят уют и топлота.

Но за съжаление, положителните емоции могат да бъдат помрачени от неприятна миризма, която отделят мебелите. В този случай не следва да се разстройваме.

Съществуват много ефективни методи за борба с този проблем. Нека заедно се опитаме да се ориентираме с въпроса как да се избавим от миризмата на нова мебел.

Причина за поява на миризма

Първоначално трябва да се подходи комплексно към разрешаването на този въпрос. Следва да се определи причината за специфичния аромат. Разграничават се следните източници на възникване:

  • Миризма на материала, от който са изготвени мебелите – обикновено мебелировката се прави от дървени материали, които се покриват с лак или боя. Това е причината за индустриалния аромат. Има свойството бързо да изветрява, може да не се чака и да реши проблема още днес. По-малко токсични са мебелите от натурални материали. Основната част е представена от естествено дърво и текстил.
  • Прекомерна влажност на помещението – когато закупите нова мебел и я оставите у дома, където влажността е над 60%, то се появява миризма на спарено от мебелите. Ако навреме не се избавим от влагата у дома, шкафовете и диваните се изпълват с плесени, опасни за живота и здравето на домочадието;
  • Химическа обработка на мебелите – производителите на шкафове, диване и столове ги обработват с материали от химически вещества. Това се прави с цел да не се развъждат насекоми. Така мебелите са защитени от неблагоприятното въздействие на околната среда. Този е аромат е доста труден за отстраняване.

Бързи начини за отстраняване на миризми от новите мебели

В съвременния свят съществуват много начини за справяне с неприятните миризми от мебелите. Основните от тях са:

Проветряване на жилищното помещение

Преди да започнем да се борим с аромата, трябва да се направи опит просто да се изветри. Отворете всички прозорци. Отворете всички шкафове и разглобете дивана.

След известно време миризмата ще изчезне напълно. Процедурите по проветряване се провеждат по няколко пъти дневно. Колкото по-често се прави проветряване, толкова по-бързо изчезва неприятната миризма.

Използване на техническо устройство

Ако предпочитате използването на бързи начини за действие, подходящ ще бъде приборът озонатор. Ще спомогне за бързо справяне с всяка миризма у дома.

Този апарат генерира озон от кислорода, който е у дома. Така ще ви помогне да освежите въздуха в помещението и да го избавите от вредните компоненти.

Препоръчваме ви: