Машинно пране на килими – какво представлява то

Изпиране на килими с машина

Машинното пране на килими е специфичен, автоматизиран процес, който се отличава от ръчното пране със значителна ефикасност и безопасност за самите килими. Чрез компютъризация, много от ръчните процеси в света се превръщат от рискована дейност в значително по-прецизни и предвидими.

Защо повече компании трябва да предлагат машинно почистване на килими

Поради своята ефикасност и безопасност, подобни процеси като този са способни да извършат много повече работа, за по-кратко време, с 99,5% успеваемост. За разлика от ръчното пране, където човешката грешка е по-вероятна, машинното пране на килими снема мястото за грешка и щети по имуществото на клиенти.

Наличието на повече фирми като TeamClean.bg, които специализират в професионалното пране на килими, означава по-качествено цялостно обслужване за българското население.

Самото качество на машинната обработка идва от пълната автоматизация на процеса, който се съобразява с характеристиките на всяка отделна подложка. С това се гарантира напълно, цялостно почистване без значение размера, качеството или състоянието на самият килим.

Технологичен разред на машинното пране на подови настилки

Тази технология влезна в употреба едва в началото на 2010-та година, когато за първи път в страната бяха внесени конвейрни машини с пълна автоматизация. От тогава насам, процеса само се подобрява, което е свело пълното измиване на килим до 15 минути, без сушенето и опаковането.

При приемане на поръчка от клиент, самият килим се взима от адрес или се оставя до обект на фирма като TeamClean.bg. Подложката се поема от екипа, след което се полага на конвейера, които започва първичното почистване с вибрационна тупалка.

Нейната роля е да „възбуди” праха и да го разкара измежду косъма на килима. Четки с вода и препарат накисват килима, положен на вендузна маса с канали за провеждане и отвеждане на водата.

Ролята на четките е да разрошат косъма на килима, за да се стигне до дълбоката мръсотия. С правилен разтвор и механично премахване, дори упорити и стари петна биват напълно премахнати с минимален риск за нарушаване на пигментацията на килима.

Цялостно пране и сушене

Всеки, които е прал килим през зимата знае колко много време може да отнеме пълното му изсъхване. Благодарение на затворената система, обаче, прането чрез машини и изсушаването в топла стая позволява за пълното и цялостно премахване на влагата до 99,9%.

След първичният процес на накисване, килима бива поет от друга маса, която с четки с препарат и вода под налягане минават по всеки милиметър на повърхността. Добре разположени дюзи почистват и страниците, кантовете и долната страна, така че да не бъде пропуснат дори 1 см от подовата настилка.

Къде можете да намерите такава фирма

За съжаление, в България повечето фирми изпират килимите ръчно, чрез пароструйка или с четки под налягане. Добрата новина е, че има фирми като TeamClean.bg, които специализират в ефикасното и безопасно пране на вашите килими – те изпират, изсушават и пакетират килима – доставка също е включена.

 

Препоръчваме ви: