Как да почистим петна от ръжда

Как се премахва петно от ръжда

Всеки един от нас, поне веднъж в живота си, се е сблъсквал с неприятните последици, които ръждата оставя след себе си. Почти всеки е търсил начин как да почистим петна от ръжда по пода, дрехите, настилките или меката мебел и едва ли има жена, която никога да не е страдала, заради съсипана риза, блуза или тениска, пропита от жълтеникави петна, резултат от това образувание.

Каквото и да правите, каквито и скъпи перилни препарати да използвате, ръждата винаги оставя своя отпечатък било то върху съдове, предмети или текстил.

Днес обаче ние ще ви издадем няколко уникални трика, посредством които можете бързо, лесно, ефективно, а дори и с малко пари, да я прогоните изцяло. В текста по-долу ще научите какви са методите, служещи за нейното трайно отстраняване.

Трикове за премахване на ръжда

Да вземем на първо място дрехите. Повечето от вас смятат, че веднъж изцапана с ръжда, дрехата спокойно може да бъде захвърлена на боклука. Това, обаче, съвсем не е така. Предлагаме ви да пробвате със сока от лимон. Изцедете един лимон и покрийте с него засегнатите участъци.

Не мокрете плата преди да извършите процедурата. Оставете да престои така едно денонощие, след което пуснете в пералнята на 60 градуса. Гарантираме ви, че ще останете възхитени от крайният резултат, който веднага ще се появи на хоризонта.

Друг подобен начин за справяне с ръждата е следният. Ако забележите ръжда върху дрехите си, можете да смесите равно количество сол и лимонтузу. Поставете ги върху предварително навлажнения текстил и оставете на слънце, докато изсъхне. След това изплакнете. В случай, че петната не са се премахнали изцяло имате възможността да повторите процедурата.

Предметите, засегнати от това омразно образувание ръждата, са също толкова неприятни на вид, колкото и дрехите. Това, както вече казахме, съвсем не бива да ви притеснява. С помощта на сода и газ можете да кажете сбогом на онова кафеникаво покритие, променящо изцяло визията на даден съд или друг любим за вас предмет.

В един съд излейте количество вода, така че да закрие предмета, който възнамерявате да почиствате. Изсипете половин пакет сода за хляб и изчакайте така известно време.

След като смятате, че е престояло достатъчно, вземете четка за зъби и разтрийте добре повърхността така, че ръждата да се премахне изцяло. Използвайте остатъка от половиния пакет сода, за да извършите този „пилинг”.

Ако забележите какъвто и да е било стар съд, който също е ръждясал, а на вас така не ви се иска да го изхвърляте, то също можете да премахнете нежеланото покритие с двупроцентов разтвор от солна киселина.

Друг популярен метод за премахване на ръжда е кока-кола. Навярно всички са чували а него.

Ако времето ви притиска, то винаги можете да заложите на висок клас почистващо средство, което също ще задоволи очакванията ви по отношение желанието ви да се справите с питането си как да почистим петна от ръжда у дома.

Препоръчваме ви: