Ужасни петна по дрехите – как да ги почистим

Почистване на петна от дрехи

Петната са едно от най-досадните явления, които на всеки му се иска да премахва като с магическа пръчица. Колкото и да се стараем понякога имаме чувството, че те от само себе си се появяват по нашите дрехи.

Разбира се, не бива да се отчайвате, когато върху любимата ви дреха съществува петно било то от кафе, чай, сок, шоколад или друго. Днес съществуват безброй препарати и трикове, които умея сами да се справят с неприятностите. Разберете какви са те.

Полезни съвети за премахване на петната по дрехите

Ако върху любимата ви риза или блуза са попаднали няколко капки червено вино, то запазете самообладание. Никога не е толкова страшно, ако под ръка са ви нашите съвети.

Това, което се изисква от вас, е да намокрите плата и да го поръсите със сол и лимон.

Оставете така за няколко часа, след което изперете. В случай, че виното е попаднало върху материя, която не се изпира, то бихте могли да поставите няколко капки пероксид, след което да потъркате старателно, докато петното не изчезне напълно.

Ако скоро ви се е налагало да извършите ремонт у дома и не сте предвидили специално работно облекло, то твърде вероятно днес да страдате от капки боя върху любими ваши дрехи. Не се стъписвайте всичко може да бъде бод контрол, стига обаче цветът на дрехите ви да е бял. В противен случай сме безсилни пред невниманието ви.

Поставете 3% разтвор от водороден пероксид и амоняк и сте напълно готови. Петната ще изчезнат изцяло, а вие ще се радвате на чисто новия вид на блузата, тениската, панталоните или каквото и да било друго.

Често се случва да се превръщате в наблюдател на петна от мухъл. Почти невъзможно е да се премахнат, стига разбира се да се вслушвате съветите ни и да изпълнявате нашите насоки. Разтворът от ябълков оцет и вода ще помогне за перманентното изчистване на мухъла от различни тъкани.

Ако забележите, че дрехата или мястото, засегнато от това образувание, миришат по-осезаемо, то прибавете по-голямо количество оцет към разтвора. Когато изплаквате е добре да се възползвате от положителното влияние на маслата от евкалипт, лимон и карамфил. Те са в състояние да неутрализират мириса на оцет, както и този на мухъл.

Ако върху дрехата ви попадне кафе, то това не е повод за тревожност. Ако е вълна, използвайте разтвор от топла вода, спирт и амоняк. След това почистете с разтвор от вода и оцет.

В случай, че тъканта е от коприна, използвайте единствено вода и оцет.

Съветите, които сме изписали в статията, могат да бъдат изключително ценни и полезни за всяка домакиня сега и за в бъдеще.

В случай, че не разполагате с почти никакво време и рядко успявате да си послужите с тези домашни трикове, то можете да се възползвате от високия клас почистващи препарати, перилни, козметични и много други, които ще откриете в търговските вериги.

Препоръчваме ви: