Как да се грижим за дрешките на нашето бебе

Как да перем бебешки дрешки

Когато в семейството ви настъпи промяна и на бял свят се появи един малък и очарователен нов член, то тогава започва полагане на редица грижи, свързани с отглеждането на малката дама или господин. Към цялото това старание и ангажираност, ние сме длъжни да прибавим и прането на дрехи.

На всеки му е известно, че чистотата предопределя здравето. Ако искате децата ви да растат силни и щастливи, то вие трябва да се замисляте повече за всичко, което извършвате за тях.

Изпирането на детските дрешки не е толкова проста задача, колкото на пръв поглед ви се струва. Нужни са специални грижи, които не бива ни най-малко да пренебрегваме.

На първо място е подбора на козметика и перилни препарати, изцяло създадени за нежната и деликатна бебешка кожа, която не рядко проявява чувствителност. За да избегнете обриви, зачервявания или други нежелание реакции, то съветът ни е да си закупувате продукти от място, което ви гарантира високото им качество

Какво да и какво не правим при пране на бебешки дрешки

Когато посещаваме педиатърът на нашето бебче, то навярно ще ни направят впечатление неговите съвети, които ни подтикват изцяло да изключваме контактът на детето с битова химия. Ако това се случи, рискуваме детето да развие алергии, за които споменахме по-горе.

Голяма част от препаратите съдържат точно такива частици, оказващи негативно влияние върху нежната кожа на нашите деца. Когато се грижите за хигиената на детските дрешки не прибягвайте до използването на белина и други агресивни измиващи средства. Те са изключително неподходящи при грижите към малките момиченца и момченца, които току-що са се появили на бял свят.

Да вземем под внимание рязката миризма, която всички сме помирисвали и успяваме дълго след това да си спомняме за нея. Белината и всички сходни на нея препарати са едни от най-опасните, особено когато става въпрос за децата ни.

Когато перете дрешките на децата си, не използвайте омекотител, ако детенцето се е появило на бял свят преди броени дни. При по-големите дечица е допустимо да се ползват ароматизиращи средства, стига да не са със свръх натрапчив аромат.

Най-добре би било препаратите, използвани за бебета, да са със съвсем забележим аромат. За предпочитане е те да бъдат лишени от всякакви добавки. Колкото повече са съставките, изписани на етикета, толкова по-неподходящо е изпиращото средство.

Когато се грижите за чистота на дрехите на вашето дете, изплаквайте ги старателно. Ако пералнята ви машина притежава опция за допълнително изплакване, то ползвайте я всеки път. Чувствителността на детската кожа е свръх изразена, не са малко онези случаи, в които, дори сапунът, изцяло създаден за деца, е склонен да предизвиква раздразнения и зачервявания.

Друго важно правило при изпиране на детските дрешки, е да се използват по-високите градуси на пералнята ви машина, която се явява като ваш верен помощник. По този начин успявате да измиете изцяло всичките останали частици, които педиатрите приемат като основен дразнител на нежната бебешка кожа.

Днес можете да си закупите пералня машина, която има функция за дезинфекциране. Ако се нуждаете от смяна на старата пералня, то сега е моментът да се обзаведете с подобен електроуред. За да се чувствате спокойни и детето ви да бъде щастливо, то съветът ни е да използвате единствено домашен сапун и прах за пране, който е направен от същите съставки.

За повечето майки е абсурдно да изпират дрешките на децата си с този вид козметика, който те считат за нисък клас, но истината е съвсем друга. Единствено тези почистващи средства са в готовност да игнорират причиняване на алергични реакции или друг вид неразположение.

Когато за пръв път посрещнете най-малкия член в семейството в неговия нов дом, то това означава, че трябва да бъдете много внимателни, особено първите една – две седмици. Тогава пъпът на детенцето още не е зарасъл и лесно могат да се получат инфекции, водещи до зачервяване, дразнене, щипане или друга болка.

Затова бебешките дрехи се оставят да съхнат на слънце, за да не се образува плесен по тях. Дори и в минимално количество, той несъмнено ще създаде предпоставка за тревоги и безсънни нощи.

Сухите дрешки се гладят с ютия от двете страни, така че да се убият изцяло всички бактерии. След като изминат седмица или две, то вие спокойно можете да преустановите гладенето, което вече няма да е нещо задължително. Разбира се, майките, имащи желание да го правят и разполагащи с достатъчно свободно време, могат да се отдават на това тяхно занимание.

Опитвайте се да се грижите максимално добре за вашето дете, като му отделяте цялото бельо, а дори и дрешки, от вашите лични. Не забравяйте, че дрехите на децата трябва да се перат отделно от тези на родителите, докато детенцето не навърши 3 – годишна възраст.

След това вече е позволено. По същи начин е и със завивките на малчуганите. Те трябва да се складират в отделен шкаф и да не се оставят дълго време там, за да не попиват с прах.

За всяка една безупречна майка и домакиня е от изключителна важност дрехите на детето и да не бъдат осеяни с петна. Ако случайно забележите, че върху детското боди, например, има няколко петънца, то не изпадайте в ужас. В никакъв случай не се изкушавайте да го заперете на ръка и да го оставите да изсъхне.

Както вече споменахме в текста, измиващите препарати за бебета са специализирани. В техния състав не присъстват ароматизирани вещества и куп добавки, които служат за направата на обикновените прахове за пране и омекотители.

Препоръчително е прахът за пране, с който изпирате дрехите на бебчето си, да служи за почистване и на вашите собствени. Контактът между майката и детето е постоянен и би било добре, ако спазвате съветите, които сме селектирали специално за бъдещите майки или тези, които току – що са стъпили в длъжност.

Навярно си спомняте как нашите майки и баби са преварявали дрехите на децата си. Това е било с цел премахване на всички микроби и дезинфектиране. Днес това не е нужно, тъй като пералните машини са в готовност да ни отметнат в това ни задължение.

Позволете на децата си да растат здрави и щастливи, облечени в чисти дрешки и чувствайки се комфортно в тях.

Препоръчваме ви: