Защо НЕ трябва да изхвърляме старата четка за зъби

Топдом - четка за зъби, почистване, правила

Трудно е да се намери заместител на старата четка за зъби, която може да замени десетки приспособления за дома и дори да ги надмине по ефективност.

Кухненска печка

Използвайте старата четка за зъби за почистване на горелките на газовия котлон и на електрическия.

Благодарение на своя малък размер и еластичност на косъма лесно се справя със замърсяванията в местата, недостъпни за парцал или гъба.

Фуги между плочките

С помощта на четка за зъби може лесно да освежат фугите между плочките в банята и тоалетната. Накиснете четката в разтвор на хлорна вар и натъркайте с нея замърсените места.

След приключване на почистването изплакнете плочките с чиста вода.

Кранът на чешмата

Какво ли не се крие във филтрите на смесителя. Почистете мрежите на аератора от плесени и бактерии с четката за зъби, най-подходяща е за фина работа. След завършване на дейностите измийте филтрите в сапунен разтвор.

Следи от пастели и цветни моливи

Ако установите по стените следи от творчеството на млади художници, опитайте да ги премахнете с помощта на четка за зъби.

Нанесете на тях малко количество пяна за бръснене или паста за зъби и втрийте в повърхността с меки кръгови движения. Излишъкът се отстранява с памучна кърпа.

Клавиатура на компютъра

Между клавишите на клавиатурата се натрупва прах и мръсотия. С обикновен парцал или с мокра кърпичка е много трудно.

Опитайте да използвате за почистване суха четка с твърд косъм. Обърнете клавиатурата настрани и внимателно изтръскайте от нея всички замърсявания.

Ренде за сирене

Опитните домакини знаят колко е трудно почистването на този кухненски аксесоар от остатъци от сирене, особено ако са засъхнали. А след това рендето се промива със средство за миене на съдове.

Царевица

Планирате да запечете царевични кочани цели, но не успявате да отстраните космите от тях. Използвайте за тази цел четка за зъби. С течение на времето процесът ще ви отнема по-малко време и резултатът приятно ще ви изненада.

Боядисване на коса

Ако се боядисвате у дома, опитайте да замените обикновената четка за боядисване с такава за зъби.

Четката за зъби е с идеален размер, който позволява внимателно да се нанесе боя, дори в труднодостъпни места. Освен това и зацапването е в пъти по-малко.

Непослушна коса

Ако при дъжд косата ви започва да стърчи, и прическата ви изглежда не както трябва, разрешете непослушната коса с четка за зъби, напръскана с лак за коса.

Почистване на зеленчуци

Използвайте четка за зъби с мек косъм за отстраняване на остатъците от почва по гъби и зеленчуци с тънка кора. За картофите, точно обратното ще е необходима четка с твърд косъм.

Препоръчваме ви: