Топ 7 необичайни приложения на верото за чинии

Топдом - веро, приложения, необичайни

Знаете ли, че верото за чинии може да се използва не по предназначение? Това средство има множество необичайни и полезни свойства – ето и някои от тях.

1. Унищожаване на плевели

Не тровете растенията и себе си с токсичните хербициди. Смесете 1 супена лъжица течност за миене на съдове, 1 чаша сол и 4.5 литра оцет. Прелейте сместа в пулверизатор и обработете плевелите.

Бъдете внимателни – течността не трябва да попада върху цветята и градинските растения.

2. Студен компрес

Напълнете херметично затварящ се пакет за компрес с течност за миене на съдове и го сложете във фризера.

Това е най-простият вариант на студен компрес. При ниски температури сапунът не замръзва, а придобива консистенция на гел, дълго запазващ студ. При битови травми и наранявания това е просто незаменимо.

3. Търсим мястото на пробива

Този трик най-вероятно ще се хареса на шофьорите. Ако гумата е започнала да изпуска въздух, и спешно трябва да намерите място за инжекция, разтворете течността за миене на съдове във вода и я разпръснете по цялата повърхност.

Възможно е лесно да установите мястото къде е спукана гумата по сапунените мехурчета, които надуват потока на въздуха.

4. Справяне с мухите

Ако досадните насекоми са изпълнили дома ви, опитайте да се избавите от тях с помощта на лесен капан.

Напълнете висока чаша наполовина с бял или ябълков оцет, добавете в него 6-8 капки течност за миене на съдове и долейте до върха топла вода – така че на повърхността да се появи гъста пяна. Оставете в капана място за струпване на мушици.

Привлечените от сладката миризма насекоми задължително ще решат да проверят какво има в чашата. А лепкавата течност няма да ги остави да излязат навън.

5. Предпазване на очилата от запотяване

Нанесете няколко капки течност за миене на съдове върху кърпа и внимателно натъркайте лещите и от двете страни. След като средството изсъхне напълно, премахнете неговите остатъци със салфетка и полирайте стъклото до блясък.

6. Смазване на пантите на вратите

Ако скърцащите врати ви дразнят, не хабете скъпи спрейове – те могат да бъдат заменени от обичайната течност за миене на съдове.

Нанесете малко количество от средството върху проблемните участъци, няколко пъти отворете и затворете вратата, за да я разпределите по пантата. И вече ще се наслаждавате на дългоочакваната тишина.

7. Грижа за стайните растения

Използвайте нетоксичният инсектицид за защита на стайните растения от вредители.

Разтворете 2 супени лъжици течност за миене на съдове в чашата с топла вода и напръскайте със средството листата. Тази обработка ефективно действа на белокрилката и на акарите.

Но за предпочитане са максимално простите средства без допълнителни съставки – хлор и антибактериални компоненти.

Препоръчваме ви: