Как да се справим с почистването на килим с подръчни материали

Как да почистим лесно килима вкъщи от петна

Килимите са онази част от обзавеждането в домовете ни, която има способността да създава уют, комфорт и топлина, така както никоя друга мебел или вещ. Ако в семейството ви има деца, то бъдете наясно, че килимът е тяхното най-голямо изкушение.

Може би сте виждали не веднъж как малчуганите се възхищават на всяка една власинка, косъм или остатък от храна, попаднали върху пухкавия и любим килим у дома?

Те са като магнит за всевъзможни микроби, от които трябва да предпазим най-малките и непослушни членове в семействата си. Прахосмукачката върши добра работа, признаваме, но когато става дума за прах и микроби, то професионалните препарати и методи са най-доброто решение за вас.

Разбира се има и такива от вас, които дълго време мислят дали да доверят килима си на професионалисти или сами да се погрижат за него.

В тази статия сме им подготвили няколко ефективни и изпитани методи за елиминиране на мръсотията от текстилните подови настилки, които в никакъв случай не са толкова ефективни, както ако се доверите на Силвен7 – фирма за почистване на килими и мокети, но все пак вършат работа. Разберете какви са те:

Използвайте прах за пране

Килимът ви е изпъстрен с така неприятните петна от вино, останали от шумна и незабравима вечер с приятели, или излято върху него кафе, докато все още сте стъпвали с полузатворени очи. Е, случват се и такива неща, но нека не се отчайваме. Коя домакиня няма прах за пране в дома си.

Смесете малко количество от грануления препарат със също толкова количество керосин и търкайте внимателно и старателно, докато петната изчезнат напълно. Ако това не се случва, то обърнете се към фирма за почистване на килими и възобновете живота на вашия килим.

Доверете се на бялото злато – познатата на всички готварска сол

Имате мазни петна върху килима. О, не! Какво следва? Използвайте този помощник в кухнята, който всеки един добавя към храната си. Забележите ли мазно петно, то моментално го поръсете със сол.

Изчакайте да престои известно време като с четка или гъба я втривате в тъканта му. Едва след половин – един час бихте могли да я премахнете с вода и метла. Ще останете изумени от постигнатия резултат. Гарантираме ви.

Помогнете си със содата и нейните магични свойства

Ако сте пушач или има такъв във вашето семейство, то навярно вече сте се сблъскали с неприятната миризма, попила във всяка една тъкан, включително и килима. Какво ще кажете да се отървете от нея бързо и безпроблемно, без дори да се налага да инвестирате средства.

Всеки един ще открие пакет сода в кухненския шкаф. Разтворена в малко вода, тя е в състояние да игнорира всички неприятни миризми. Така впръскана върху килима ви, можете да я задържите поне за час и след това да го почистите повторно с прахосмукачка.

Е, наясно сме, че не винаги изброените методи действат. Ако петната са по-упорити, от колкото си мислите, то бъдете така разумни и прагматични да се доверите на професионалните услуги на фирма с богат опит и непреброим списък от доволни клиенти.

Препоръчваме ви: