Филъри с хиалуронова киселина – какъв е ефекта

хиалуронова киселина

Едва ли има вече човек, който да не е чувал поне нещо за все по-набиращите популярност филъри с хиалуронова киселина. Още повече, че напоследък дамите съвсем не са единствените, които да показват интерес към този тип процедури.

Все повече мъже също се интересуват от терапиите с хиалуронова киселина, което се дължи на нарастващата грижа за външния вид и в мъжете. Но какво всъщност представлява тази терапия и как действа тя?

Как действат филъри с хиалуронова киселина

Когато филърите с хиалуронова киселина се инжектират в кожата, те започват да привличат повече вода. Малко известен факт е, но всъщност филърът може да задържи до 1000 пъти теглото си под формата на вода.

Резултатът, както може би се досещате, е видимото с просто око усещане за естествено плътна и хидратирана кожа. А нали именно дехидратацията и изтъняването на тъканта ни правят да изглеждаме състарени?

Къде могат да се поставят филърите с хиалурон

Филърите с хиалуронова киселина са предпочитани не само заради добрата си цена, но и заради това, че по правило се поставят и се използват по цялото лице, без да има някакви специални препоръки.

Филърите могат да се използват например в областта на слепоочията, където биха могли да помогнат за видимото заглаждане на бръчките, по-известни на повечето от нас като “пачи крак”.

Освен това, можете да получите чудесни резултати в областта на скулите, където филърите с хиалуронова киселина могат да създадат усещане за плътност и обем, а от там и оптически да подмладят лицето.

Разбира се, няма как да пропуснем и областта около устните, брадичката и разбира се – челюстта. Знаете, напоследък най-често дамите прибягват до филъри за устни. Това, което вероятно ще ви изненада, е, че филърите с хиалуронова киселина могат да се поставят и на ръцете.

Това е много добра новина, тъй като много хора се оплакват от отпускане на ръцете, особено в задната им част. Това е проблем, който засяга повече дамите, но също и много от мъжете.

Кога е подходящ момент за инжектиране на филъри с хиалуронова киселина

Поставянето на хиалуронови филъри не е пластична операция и не изисква специална предварителна подготовка. Този тип процедури могат да се ползват от всеки човек, който е в зряла възраст и счита за необходимо да се освежи и подмлади леко.

Най-често се поставят за първи път някъде през 30-те, което обаче зависи от типа кожа и формата на лицето. За повече информация, можете да разгледате в AestheDerm.eu – Estetics & Dermatology, или да прочетете другия наш материал за конци Aptos.

Препоръчваме ви: