Защо да не прекаляваме с „Ще си го направя сам!“

направи си сам

Здравейте, момчета, мъже, господа, бащи, дядовци – бе, общо взето всички, които имат самочувствието на майстори вкъщи! Днес ще хвърлим поглед над една болна за всеки мъж тема, която ако не успеем да разискваме както трябва, бихме рискували да нараним нечие его.

Затова, ще дадем всичко от себе си в името на откровеността, желанието за изобретяване и малката доза его, които се влагат в ситуацията с „Направи си сам“-нещата. Не е трудно да се забележи, че жените искрено се дразнят на мъжката наклонност към това да се опитват да правят нещата винаги сами.

От нищо-нещо или от нещо-нищо?

Преди да кажем каквото и да е по конкретната тема, която безспорно е интересна, ще направим предварителната забележка, че това да правите всичко сами на двора, на балкона, пред жилищния си блок и пр., е опасно и не винаги се асоциира със забавен изход. Държим да ви предупредим, че ако има работа с високо напрежение или високи температури, то не се колебайте да извикате професионалист, който да се справи със задачата.

Сега, след като изпълнихме дълга си и спазихме репутацията си на отговорни съюзници във всяко начинание срещу непокорния дом, то идва ред на това да конкретизираме. Защо мъжете имат наклонността да искат да сътворят всичко изцяло и само с двете си ръце?

Истината се крие някъде дълбоко в еволюционната история на човечеството. Още през времената, в които хората са населявали пещерите, мъжете са били онези хора, от които е зависела храната и закрилата на цялото племе.

За да осигурят прехрана и устойчива защита, на силния пол се е налагало да изобретява оръжия (копия, ножове, лъкове) и някакъв вид ограждения (стени, подпори). Това е изградило от мъжа едно достойно същество, което е успяло и до днес да запази тази нотка диво в себе си.

Да, знаем, че жените пърхат от щастие, че наричаме мъжа им „пещерняк“. Дами, нищо лично, снощи го казахте на приятелките си – чухме ви.

 

Имаме ли нужда от всичко това днес?

Когато говорим за достойнство, защита, плячка и т.н., няма как да не си зададем въпроса дали всички тези неща, изградили манталитет на цял един пол, са приложими и днес под някаква форма. Нужно ли е да създаваме всичко с двете си ръце, или понякога е по-удачно просто да отидем до специализиран магазин и да го закупим?

За майките, вторият вариант, носещ бързина, професионален завършек и повече време, което да бъде вложено във време със семейството, е в пъти по-добър. За таткото, който е готов да направи сам баскетболен кош за сина си, това е въпрос на чест, достойнство и мъжество.

„Кой, аз ли няма да мога да го направя?! Само гледай!“ – каза той, натисна червения бутон и върна човечеството обратно в пещерите. Е, такъв ни бил късметът…

Препоръчваме ви: