Как да избелим дрехите и да премахнем петната с аспирин

Аспирин за почистване на дрехи и петна

Белите дрехи присъстват в гардероба на всеки един. Без значение дали ще ги носите у дома, ще ходите с тях на работа или ще бъдат облеклото ви за разходки с приятелки.

Не винаги, обаче имаме смелостта да ги обличаме, тъй като често се случва да остават жълти петна от пот върху тях. Това е основната причина белите на цвят блузки и тениски да са сгънати в гардеробите ни.

Разбира се, че пералнята притежава свойството да отстранява какви ли не замърсявания по дрехите, но тя трудно би могла да се пребори с онези петна, имащи жълтеникав цвят.

Не си мислете, че вината е в пералнята машина, а просто се огледайте за някой хитрини, които могат да ви дарят с нечувани резултати. в тази статия ще ви споделим за наученото от нас, което вярваме, че ще ви бъде от изключителна полза.

Как да запазим бялото наистина бяло

Понякога не е нужно да инвестирате огромно състояние пари за покупка на скъпи препарати, притежаващи избелващи свойства. Не са малко онези случаи, в които тези закупени перилни помощници се оказват напълно излишни. Може би сте чували за едно по-малко познато свойство на аспирина, а именно това касаещо неговата ефективност при почистване на тъкани.

Това малко бяло хапче не само умее да ви лишава от неприятната мускулна треска, която изпитвате, след като часове наред сте яздили кон, но и от петната под мишниците с жълтеникав оттенък.

Знаете ли на какво се дължат основните ползи на аспирина?

В състава му участва органичното съединение салицилова киселина. Тя взема участие при редица реакции на организма. В нашия случай тя успява да проникне дълбоко в дрехите и да премахне ненужното оцветяване, превръщайки ги в чисто нови.

Aспирин за премахване на петна

Колкото и да не ви се иска да повярвате решението за искрящо бялото пране се крие право във вашата аптечка. Премахнете всички онези досадни тъмни петна от цветните си дрехи или жълтите петна от белите блузки и тениски единствено с няколко хапчета аспирин.

Това, което ви е нужно, са няколко таблетки аспирин, около 5 на брой, и 2 литра вода. Накиснете своите дрехи за няколко часа. Няма да е зле да натрошите хапчетата, преди да ги поставите в горещата вода. Така действието им ще се засили още в самото начало.

Задължително е дрехите да бъдат потопени целите. Ако смятате, че съдът, в който сте ги поставили, не е достатъчно голям, то бихте могли да ползвате още един, в който да повторите рецептата с 5 аналгина и 2 литра гореща вода.

Ако сте твърде заети и не ви остава време, което да отделите в грижа за вашите дрехи, то съветът ни е да пазарувате перилни препарати от доказани производители.

Препоръчваме ви: