Направи си сам или наготово – барбекю

барбекю в градината

За българина барбекюто е народна традиция, не че други народи не обичат месо, огън и въглища, но при нас скарата и културата около нея заема съвсем различни размери. Това, което прави една вечер под звездите специална, е че в двора си можеш да имаш съвсем нормално или скромно барбекю и да с него да приготвиш невероятно вкусни неща.

Много от нас се чудят – готово барбекю или да си го построим сами – с благодарение на магазини като TeMax.bg можете да избирате между двете.

Предимствата на направи си сам и готовите барбекюта

Както вече споменахме, за нашия народ, това да пече месо на въглища си е важна част от битието – за това има и огромно значение това какво е то. В интернет пространството има богато разнообразие от примери за добре изработени такива, с комини, няколко нива за въглищата, различни зони на топлина и прочее.

Но може ли един човек да се сдобие с готово барбекю, като тези преносимите на 3 крака, което да е също толкова добро колкото е построеното. Истината, е че самото приготвяне на месо над огън не е никак сложна работа, можете дори на ограда за пилци да направите добри пържоли – идеята са удобствата, които двата вида скари предлагат.

Готовите барбекюта

Готовите продукти са два вида, тези, които са подвижни и тези, които са като построените, но просто са една идея по-подвижни. Особеността при готовите, е че цената им варира в зависимост от функциите, размерите и материалите, като има продукти за под 60 лв, а има и такива започващи от четири цифри.

Предимството им, е че не трябва да се занимавате с конструкции и прочее, а просто го взимате и започвате да го ползвате. В този тон и можете да се зарадвате на значително по-голяма функционалност.

Направи си сам барбекюта

Това човек сам да си направи барбекюто означава той сам да определи какво ще му бъде полезно. Подобен подход е подход на свободата, избора и цялостната практичност, въпреки, че може да жертва известна подвижност.

Ако сте решили къде да поставите вашето барбекю и къде точно искате то да стои, то да си го направите от тухли и камък е идеален избор. Така можете да го съчетаете с навес беседка или изцяло затворена сграда или стая – стига да има адекватна вентилация под формата на комин.

Истината, е че и двата избора са напълно валидни, като готовото барбекю е идеално като начална, отправна точка или избор за къмпинг, а другото е идеално ако сте взели окончателно решение и вече сте установени.

И в двата случая имате свобода на избор от различни продукти, с вариращо качество, естетични свойства и функционалност. Каквото и да изберете, можете да намерите нужното за него в онлайн магазините още сега.

Препоръчваме ви: