Всекидневна – лесни начини за създаване на по-уютна обстановка

Всекидневна с всичките и елементи

Следващите трикове са истинско доказателство, за това как някои съвсем семпли и лесни за изпълнение идеи могат да променят атмосферата в цялото помещение.

Бихме искали да споделим колкото се може повече от изпитаните ни хрумки за създаване на уют в дневната, затова преминаваме направо към конкретните ни предложения.

3 основни интериорни решения, внасящи повече уют във всекидневната

Едно общо решение, което да вземете за хола, така че да му придадете повече уют е да използвате по-нежни и меки текстури. Всички елементи от обзавеждането, които имат тапицерия могат да бъдат с по-приятни на допир текстури, които и съвсем визуално внасят повече комфорт в хола.

Плюшът и текстилът са добра опция, а кожата в тъмни цветове е по-добре да бъде избегната. Тя придава строгост на интериора, което е по-скоро обратното на уюта, който се стремим да постигнем.

Второто ни предложение е да заложите на по-естествени и натурални цветове. Съчетайте боята на стените и тавана, както и цветовете на обзавеждането в гами, които са близки до природата.

Дървесните тонове, както и тези напомнящи на земя, пръст и растителност също са много добра опция. Неутралните топли цветове могат да бъдат още една успешна идея в тази насока.

Източникът на топлина през зимните месеци има особено значение за създаване на неподправен уют тогава, когато сме най-предразположени да си останем вкъщи, разпускайки на дивана, слушайки музика или гледайки филм.

Използвайте източник на топлина, различен от климатика, за да създадете така търсената приятна обстановка. Централното отопление, отоплението с котел или на газ са все чудесни варианти.

Камината естествено си остава като най-уютен такъв, но поради редица неудобства около поддържането ѝ може би ще се лишите от тази „екстра“.

Детайлите, които могат да направят всекидневната по-уютна

Ето и кои аксесоари и принадлежности могат да направят интериора на хола доста по-уютен.

Светлите завеси са чудесен начин за внасяне на топлота и приятно усещане във всекидневната. Върху тях може да поставите по-тъмни, с които да затъмнявате помещението, когато е необходимо, а през останалата част от времето да останат като красив детайл встрани от неутралните завеси.

Сложете декоративни възглавници в различни десени и размери по меката мебел, които ще придадат по-меко усещане и ще създадат повече комфорт при използване на мебелите.

Поставете одеялца на ключови места – „небрежно“ хвърлени в една част от канапето, на облегалката на фотьола или на рафтче под масичката за кафе или четене.

Ароматът също внася доста уют. Може да се погрижите за него като използвате красиви ароматни свещи в един стил на няколко места в хола.

Закупете табуретки и столове за крака, които да използвате за истински релаксиращи моменти с изпънати крака и книга в ръка.

Препоръчваме ви: