5 перфектни идеи за малка всекидневна

всекидневна

Размерът не винаги има значение. Всъщност понякога би могъл да има. Особено, когато става дума за пространства. И най-вече за тези, които обитаваме най-често в жилището си. В повечето случаи се касае всекидневната или холът, както често е наричан.

В това полезно пространство имаме навика да събираме всички онези декорации, мебели, шкафове и друг тип аксесоари, които са ни най-често нужни.

В един момент обаче, може да се окаже, че сме претрупали цялата атмосфера в помещението и то буквално. Излишните елементи не са полезни на никого.

Както много специалисти твърдят, ако помещението на хола е сравнително малко, по-добре да се ориентирате към по-минималистичен дизайн на мебелите и останалите аксесоари от обзавеждането.

В случай, че интериорният дизайн, дори най-първобитните му наченки не е ваша силна страна и изпитвате трудност дори при избора на масичка за кафе, то е добре да се насочите към качествени съвети в тази насока.

5 перфектни идеи за малката всекидневна

  • Осветлението

Ако това, което идва от тавана на стаята не е достатъчно, то винаги можете да добавите статична лампа, която въпреки всичко да не ви отнема твърде много място.

Къде да я поставите ли? Най-логичното място е в ъгъла на помещението, където не би могла да пречи на никого и в същото време ще хвърля приятна светлина в спокойните вечери в цялата стая.

Тук можете да си играете с различен дизайн, тъй като този тип аксесоари за интериора могат да бъдат намерени в безброй цветове, визия и размери.

  • Канапето

Във всички случаи е много по-добре да изберете такова, което се състои от секции или отделни части. Това на практика развързва ръцете ви и позволява да комбинирате тази мебел с малкото пространство по удобен за вас начин.

В противен случай, при който се сдобиете с огромен диван, неговото вмъкване в тясната атмосфера ще бъде в пъти по-трудно и ще ви създаде невиждани неудобства, изяждайки много от пространството на всекидневната.

  • Кафе масичка

Изберете такава, която е възможно с по-изчистен дизайн. Това означава да няма излишни орнаменти, които да не вършат практическа работа.

Полезни ще ви бъдат всички стандартни геометрични форми, които в същото време да се впишат и в цялостния дизайн на помещението. Не наблягайте на твърде тежките модели, тъй като те са доста трудно подвижни и всяко пренареждане на стаята ще бъде свързано с повече мъки за вас.

Стъклен или прозрачен плексигласов модел във всички случаи ще създаде и визуално усещане за много повече пространство, от което в случая имате нужда.

  • Изкуството по стените

Всички знаем, че една картина или поп-арт плакат не би завзел особено много площ. Но избирайки подобна декорация за всекидневната, със сигурност внимавайте в селекцията на цветове.

Те трябва да бъдат добре комбинирани с всичко останало в помещението. Не претрупвайте стените си в никакъв случай. Добра идея е да заложите на една единствена картина или модерен плакат в голям размер.

Подобен аксесоар ще наблегне на цялото пространство, което имате, без да създава усещане за теснота.

Препоръчваме ви: