Как евтино да украсим дома със светлина

осветление вкъщи

Навсякъде в официалните интернет страници на различните производители на осветителни тела се дават всевъзможни съвети за това как да украсим дома си с хубави лампи, настолни осветления и други ленти-източници на светлина. Честно казано, там освен безсъвестно промотиране на скъпи тела, друго трудно бихте могли да видите.

Днес ще се опитаме да сложим края на това и искаме да ви дадем насоки как да украсите жилището си с евтини лампи или икономични LED-ленти. Имайте предвид, че направихме това за ваше удобство, така че очакваме да ни поканите на гости, за да разгледаме след като изпълните нещата, които сме ви представили в този материал.

 

Препоръка #1: Щипки, въже, фасунги и метална тел.

Добре де, излъгахме ви, ще трябват и два пирона в стените над ъгловия диван. Това е препоръка към онези от вас, които са съгласни с това да стигнат много далеч с импровизацията.

След като сте закрепили двата пирона в стените, сега опънете около метър-метър и половина здраво въже (може и канап), около който увийте кабел със свързани към него фасунги. На всяка фасунга завийте по една напълно обикновена крушка.

Освен, че е доста евтин вариант, домът ви ще заприлича на някоя ориенталска шатра. Обещаваме ви, че крайният резултат ще е хубав, а вие – удовлетворени.

 

Препоръка #2: LED-лента под дивана

Всеки удобен диван би могъл да се украси и да предизвиква истинско учудване в гостите. Това може да се случи по следния начин.

Самозалепващите се ленти с LED-светлинки освен със своята икономичност, са известни и с голямата си приложимост. Залепете такива под дървената рамка на дивана по цялата му дължина.

Така, когато ги светнете, те ще се отразят в пода и ще създадат усещане за един изключително луксозен диван. Вярно е, че за някои от вас може да звучи прекалено като идея, но признайте си, че ви се иска да опитате.

Номерът с този вид осветителни ленти може да опитате на окачения на стената телевизор. Залепете лентичката от задната страна на телевизора.

Когато ги включите, а след това загасите основното осветление в помещението, пред вас ще се открие уникална атмосфера, предразполагаща за домашно кино. Пробвайте сами!

 

В заключение

Знаем, че идеите, които ви дадохме днес са само две, но сме подготвени и можем да ви кажем, че и това не е случайно. Просто не сме сигурни, че ще ни поканите във вашия дом, за да оценим и да почерпите за великолепните промени.

Третата идея ще ви я споделим при следващата ни среща, когато се осмелите да покажете пред света идеите, взети от нашите дизайнерски умове. Развихрете се и нека бъде светлина!

Препоръчваме ви: