Цветовете заговарят в коридора

Топ цветове, които подхождат на коридора

Каквито и мнения да се говорят и изписват за жилището и всяко едно негово отделно помещение, коридорът си остава зоната, която виждаме преди да излезем и след като влезем вкъщи.

То е и първото нещо, което виждат хората, които посрещаме у дома.

Тъй като първото впечатление е най-важно, ние в никакъв случай не би трябвало да пренебрегваме вида, чистотата и цялостното излъчване на коридора.

Трябва да се стараем той винаги да е подреден и спретнат, както и да е достатъчно чист, защото това е най-лесно замърсяваната част от жилището ни.

Цветът на коридора е от значение

Да, може би ви изглежда дребнаво, но знаете ли всъщност колко голям ефект има върху посрещането на външни хора вкъщи един обикновен цвят?

За някои от вас не е тайна, че именно цветовете подсказват какво е основното настроение в дома, в който присъстват.

Извадихме някои от най-„говорещите“ цветове и ще ви разкажем малко повече за тяхното значение.

Така по-лесно бихте могли да се ориентирате в комуникацията си с домакини, на които отивате за първи път на гости.

1. Червено

Ако коридорът ви е червен, то най-вероятно в този дом живеят страшно арт-натури с всестранни таланти.

Домакините ви са едновременно и творчески натури, и много смели хора, защото все пак не всеки може да се осмели да боядиса коридора си червен.

Да не забравяме, че в някои култури червеното е признак на здраве и сила. В миналото именно червеното е бил цветът на властта и силата на волята, а червените скъпоценни камъни се считат за такива, които предотвратяват болести.

2. Лилаво

Лилавото е друг приятен цвят за боядисване на коридор. За някои от вас може би звучи екзотично, че дори и налудничаво, но въпреки това лилавото си остава признак на царственост.

В дома с лилав коридор най-вероятно живеят самоуверени хора, които считат себе си за изключително важни личности.

В миналото само богатите римски, персийски и египетски фамилии можели да си позволят да боядисват стените си с лилаво.

3. Синьо

Синият цвят носи със себе си мисълта за истина, спокойствие и безоблачност.

В случай че видите синьо по стените на вашите домакини, то те най-вероятно са честни, деликатни, раними и навярно много наивни хора, затова бъдете внимателни с тях.

4. Зелено

Зеленото може би е най-разпознаваемият цвят, но повярвайте ни, че и то крие своите тайни. Да, знаем, че зеленото носи в себе си спомена за природата и за всичко живо.

Има обаче и по-абстрактно значение на този цвят, а именно мъдростта. Най-вече обитателите на този дом трябва да са хора, притежаващи интелигентност, хубав изказ и много големи амбиции за постоянно надграждане над самите себе си.

Зеленото обаче носи и опасности, които е хубаво да знаете. В някои култури зеленото е признак за завист, което се третира като „плътско чувство, което се ражда от егоистичните желания на човека“ и има негативна конотация.