3 безплатни съвета за професионално обзавеждане

3 страхотни съвета за професионално обзавеждане на дома

Въпреки че из социалните мрежи и онлайн сайтовете за интериорен дизайн вече всеки разбира от всичко, все още са малко онези истински професионалисти, които карат с лекота домът ви да блести.

Такива хора заслужават да бъдат уважавани и ценени заради таланта си, защото изобщо не е лесно да подредиш цветове и мебели така, че крайният резултат да носи определена символика и внушение.

Най-честите внушения, които търсят дизайнерите, са хармония и усещане за цялостна завършеност в домашни условия.

Днес сформирахме три основни съвета, които да използвате при вашето обзавеждане вкъщи.

Предлагаме ви ги само ако нямате възможност да потърсите услугите на професионален интериорен дизайнер, защото колкото и да се старахме за вас, то един професионалист би свършил всичко това с лекота.

Съвет #1: Следете за разпределението на светлината

Може би най-важното качество на цветовете е това те да носят някакво усещане. Но какво биха ни внушили те ако не се виждат заради силната светлина, която свети срещу тях и отнема сериозна част от чара им.

Ако светлината, влизаща в стаята е прекалено силна, то имайте предвид, че жълто, розово или светлите нюанси на зеленото дори няма да се виждат.

Затова, добре пресметнете какъв цвят и къде ще го сложите.

Препоръчваме за обекти, които ще седят право на пътя на слънчевия сноп, да използвате синьо или тъмно зелено.

Съвет #2: Хармония между цветовете носи хармония и в дома

Фактите са си факти. Има си цветове, които просто не трябва да се смесват. Има и цветове, които трябва да съществуват сами.

Те просто са прекалено претенциозни и тяхното смесване с останалите носи със себе си известни рискове, които ако не успеете да оправдаете, ще носите усещане за тотално разминаване в цветовите гами.

Е, в началото ви предупредихме, че не е толкова лесно и професионална намеса е почти наложителна в този аспект на домашния уют и комфорт.

Така де, в някои сфери на дизайна, за неопитния човек е по-важно да знае какво да не прави, отколкото какво да прави.

Затова, ето ви една комбинация от цветове, от която трябва да бягате с всички сили – лилаво и зелено.

Представете си как изчиствате до блясък цялото си жилище и някой просто идва и изсипва кофа с пепел в средата на всекидневната – това е ефектът на комбинацията между тези два цвята.

Съвет #3: Подредбата също играе важна роля

Не, не поставяйте прекрасния си нов, голям и мек диван зад трапезната маса и така да го скриете по най-успешния начин. Също така не поставяйте златни завеси под бледо-синьото прозрачно перде.

Въобще, подредбата е най-важното нещо в името на добрия и устойчив домашен уют и затова не злоупотребявайте с пространството.

Да, никой не харесва празни места вкъщи, но препълнената стая създава усещане за клаустрофобия и задух.

Препоръчваме ви: