Топ 9 необичайни приложения на лакочистителя

Топдом - лакочистител, почистване, опасност

Как се използва лакочистител по предназначение, знаят всички. Това козметично средство обаче притежава и други полезни свойства, и ето как можем да го използваме в ежедневието.

1. Премахване на следи от чай

Лакочистителят с ацетон може да се използва за отстраняване на следи от чай от чаша от керамика.

Нанесете малко количество от средството на памучен диск или чист парцал, потъркайте замърсеното, а след това добре измийте съда първо в сапунена, а след това и в чиста вода.

2. Почистване на петна в банята

Сапунът и другите козметични средства оставят грозни петна по стените. Ако веднага не ги измиете с вода, те ще засъхнат, и премахването им ще стане много трудно.

Пробвайте да омекотите петната с течност за сваляне на лак, разредена с вода. Това задължително ще помогне.

3. Дезинфекцирайте инструментите

Накиснете бръсначи, скубалки за вежди, ножици за маникюр и други метални аксесоари в течност за сваляне на лак за 10-15 минути.

Това е най-лесният начин за почистване на повърхността от вредни микроорганизми и за удължаване на експлоатационния срок на инструментите.

4. Привеждане в ред на белите кецове

За бяла обувка грижите са трудни. Още след първата разходка навън по нея се появяват петна от прах и мръсотия.

Ако не могат да се изчистят със сапун или с прах за пране, опитайте да ги натъркате с памучен тампон, накиснат в течност за сваляне на лак.

Бъдете внимателни с кожените изделия – ацетонът може да разтвори слоят боя. Използвайте средството внимателно и само в крайни случаи.

5. Разтваряне секундно лепило

С помощта на лакочистител могат не само да се почистят следи от суперлепило, но и отделяне на детайли, ако сте ги залепили неправилно.

6. Почистване на следи от перманентен маркер

Потопете памучният тампон или диск за сваляне на лак и внимателно, без натискане върху замърсената повърхност. Не прекалявайте – остатъците от разтворено мастило може да се премахне с обикновена сапунена вода.

7. Полиране на пластмаса на часовник

Ако на часовник от пластмаса са се появили малки драскотини, е възможно да се опитаме да ги премахнем. Нанесете средство за почистване на тъкан и полирайте повърхността с леки движения.

8. Премахване на петно от мастило

Бялата училищна риза е нацапана с мастило от химикал? Не бързайте да я хвърляте. Разтворете течност за лак във вода в пропорция 1:2 и я нанесете на замърсено място с леко търкане.

Ацетонът е силен разтворител, който може да разруши влакната и да направи дрехата негодна, затова средството не трябва да се изсипва директно.

9. Почистване на клавиатура

Повечето забравяме да почистваме това устройство като компютърната клавиатура е сред най-мръсните предмети у дома. Достатъчно е да използваме клечка за уши, накисната с лакочистител.

Препоръчваме ви: