Как да се справим с хлебарките у дома

борбата с хлебарките

Неприятни и наистина вредни насекоми, хлебарките са един от най-големите кошмари за една домакиня, както и за всички обитатели на дома. Както с повечето ежедневни проблеми, най-разумният вариант е не да търсим решение на тази неприятност, след като вече се е появила.

Най-добрата практика е да направим всичко възможно, за да не се стига изобщо до този момент, в който сме изпаднали в паника, гоним насекомите из цялата кухня и звъним на пожар на професионални унищожители на хлебарки.

Ето защо, щом имате притеснения, че тази напаст би могла да застигне и вашия дом, то във всички случаи е по-добре да премислите начините, чрез които да се предпазите от тази опасност.

Как да се справим с хлебарките у дома и да попречим на тяхната поява

  • Елиминирайте всяко наличие на вода или открити съдове с течността

Това, което всъщност имаме предвид не означава да приберете дори каната с вода за пиене. Става въпрос за онези части от мивката и ВиК системата, които таят и поддържат влага в банята, кухнята или пералното помещение например.

Ето защо е важно да поправите тези повреди, колкото и малки и незначителни да ви се струват те. В случай, че не умеете подобни дейности, повикайте специалист. Навременните действия ще ви спестят много следващи грижи.

В противен случай, често се оказва, че насекомите биват привлечени точно от подобни влажни помещения, тъй като не могат да живеят дълго време без наличието на вода. Ето защо проверете добре зоните под мивката, душ кабината, сифоните и други подобни места, които тенденциозно биха задържали влага.

  • Грижете се за хигиената в дома си

Това е твърде важен момент, за да бъде игнориран с лека ръка. Чистотата е едно от най-важните неща, не само от здравословна и лична гледна точка. Тя е и едно от условията да се предпазите от нежеланите хлебарки у дома.

Ето защо, намерете нужното време и почистете, особено онези части от помещенията, които биха могли да послужат за скривалище на насекомите.

Специалистите в сферата са категорични, че чистотата е ключът към предпазването от тази напаст къща. Чистотата включва и факта да не оставяте храна по шкафовете или кухненските плотове.

Справяйте се навреме и с мръсната посуда, като избягвайте и да я оставяте в мивката за твърде дълго време.

Регулярно забърсвайте с подходящ препарат всички тези плоскости, за да сте сигурни, че няма никакви следи от храна и течности, които биха могли да привлекат нежеланите вредители.

  • Изхвърлете боклука

Да, звучи сякаш някой ви кара да го правите насила точно, когато по телевизията дават любимия ви филм. Не забравяйте обаче, че именно кошчето за отпадъци вкъщи, също може да бъде мощен магнит за нежеланите насекоми и да ги привлече в дома ви.

В случай, че все пак хлебарките се появят, паралелно с търсенето на това, което ги е привлякло, ще трябва да ги прогоните или унищожите навреме. Причината е, че тези насекоми са способни да разнасят различни зарази.

леЕто защо е добре да знаете няколко добри начина за справянето с проблема. Нужно е също и да имате специален препарат, а защо не и телефон на професионална фирма, която се справя с подобни проблеми.

Препоръчваме ви: