Топ 10 нестандартни приложения на сешоара

Топдом - сешоар, необичайни приложения, правила

Малко хора знаят тези домашни хитрости. А сешоарът е едно от най-необходимите неща у дома. Ето какво може да се прави с негова помощ.

1. Разтягане на обувките

Новите обувки ви стягат? Сложете дебели чорапи и ги нагрейте със сешоара. Дръжте прибора не по-малко от 1-2 минути от всяка страна. Не сваляйте обувките, докато не изстинат напълно, за да може загретият материал да ви пасне точно по крака.

2. Премахване на лепило от стикери

След сваляне на етикета от кухненските съдове или мебели остава лепило от етикета, опитайте да го премахнете, като предварително го нагреете със сешоар.

При висока температура лепкавият слой ще стане по-мек и съответно по-податлив на миене с обикновена гъба.

3. Справяне с петна от вода

Мократа чаша оставя следа от мебелите? Не бързайте да изпадате в паника – лесно могат да се изсушат с помощта на сешоар. Насочете струята първо със студен, а после и с топъл въздух към прибора и задръжте прибора, докато не изчезне.

4. Загряване на храна

Този съвет навярно ще се хареса на хората, които често трябва да пътуват. Ако трябва да затоплите храна, а нямате достъп до кухня и микровълнова, използвайте за тази цел сешоар от хотелската стая.

5. Разгаряне на въглища

Смятате да правите барбекю? Този трик, който се използва от истинските професионалисти, ще ви свърши работа.

Веднага след запалване на дървените въглища ги обдухайте със сешоар – това ще спомогне за равномерно разпределение на пламъка.

6. Загряване на замразени продукти

Ако ви трябват само част от замразените продукти, а са залепили в един цял леден блок, използвайте сешоар, за да ги отделите едни от други.

7. Премахване на дъвка

Ако дъвка е попаднала в косата ви, не всичко е загубено. Не бързайте да се хващате за ножицата и да режете цял кичур, можете да се опитате да я отстраните с помощта на топла въздушна струя на сешоара.

8. Оформяне на мигли

Използвате щипци за оформяне на мигли, ако е така, това означава, че този трик ще ви свърши страхотна работа. Нагрейте щипците със струя топъл въздух и завийте с тях миглите – това накъдряне може да издържи цял ден.

9. Вадене на бисквитите от техните форми

Ако не можете да извадите бисквитите от техните форми, опитайте да ги нагреете с помощта на сешоар. Този метод е ефективен и в случаите, когато към бисквитата е прилепнал слой фолио или пергаментна хартия.

10. Борба с праха

Сешоарът ще ви помогне, когато прахът и замърсяванията не могат да се отстранят с парцал или с четка. Например, клавиатурата ви ще работи по-дълго време, ако я обдухвате със сешоар поне веднъж на 2 седмици.

Препоръчваме ви: