Топ 7 най-чести грешки в дизайна на интериора

Топдом - грешки, дизайн, интериор

Какви грешки най-често се допускат при оформяне на интериора и как да се избегнат? Проверете какво в дома ви трябва да се коригира? Навярно ще намерите поне една грешка, която може да се отстрани бързо, а може и да са няколко.

1. Твърде много възглавници

Възглавниците са необходими за създаване на комфорт. А когато са твърде много на дивана, няма да е удобно да се стои на него.

Забелязвате ли, че вашите близки се опитват да махнат или избутат няколко, за да седнат и да се чувстват удобно? Това означава, че сте прекалили с количеството. Трябва да се ограничим до 2 или максимум 3 възглавници.

2. Няколко основни акцента в една стая

Старайте се в стаята да има поне един основен елемент. В някои случаи архитектурата позволява да се разположат и повече, но не прекалявайте. Ако предметите привличат внимание един към друг и съперничат, интериорът се разпилява, а очите не могат да си починат.

3. Неправилно подбран нюанс на боя

Винаги тествайте боята на малък участък от стената, преди изцяло да боядисате стаята. Проблемът е, че цветът може да се променя в зависимост от осветлението в рамките на деня.

Боядисайте малък квадрат на стената и наблюдавайте как цветът ще се държи в рамките на деня, преди да вземем окончателното решение.

4. Евтини некачествени мебели

Купуването на евтини мебели е недалновидно. Струва ви се, че спестявате, а всъщност икономията се отразява на вашия комфорт и качество на живот.

Затова когато купувате основни предмети от мебелировката, винаги избирайте най-доброто от това, което можете да си позволите.

А от свръхмодерни, оригинални неща може да се спести. Най-вероятно ще се уморите по-бързо, отколкото ви се струва.

5. Непрактичен дизайн

Важно е да бъдете чести със себе си. Ако обичате да се излягате на дивана заедно със своя домашен любимец.

Да си вдигате краката нависоко или да вечеряте, стойки пред телевизора, е важно диванът да бъде практичен, не да е марков и удобен.

Така и с всичко останало – не се опитвайте да живеете чужд живот, а адаптирайте интериора според себе си.

6. Големи стайни растения

Растенията са важни, затова не спори никого, и във всяка стая могат да се отглеждат поне 2. Но не трябва да се прекалява, а също и да се купуват цветя, които с годините ще заемат твърде много пространство.

Потърсете миниатюрни версии, те ще украсят интериора не по-зле, като ще спестят пространство.

7. Монохромност

Декор в един цвят – това е скучно. Ако ви харесват неутралните нюанси и желаете да създадете спокоен интериор е напълно допустимо, но не е толкова лесно. Има си тънкости и правила. Едно от тях е задължителното използване на различни нюанси.

Препоръчваме ви: