Променливите разходи във фулфилмънта – от какво зависят

фулфилмънта

Променливите разходи във фулфилмънта – от какво зависят? Всички ние знаем много добре колко много ползи има от това да използваме услугите на някой от фулфилмънт центровете, когато сме решили да се посветим на електронната търговия.

Това, разбира се, ни прави по-любопитни по отношение на цената и как се формира тя. Съвсем естествено е да искаме да знаем как фулфилмънт центровете приблизително формират цената на услугата и какво включва тя.

Нека да започнем от там, че съществуват два вида разходи, които фулфилмънт центровете правят – фиксирани и променливи. На следващите редове ще дадем пример с някои от променливите разходи и какво стои зад тях.

Най-честите променливи разходи зад фулфилмънта

Променливите разходи могат да варират в зависимост от това дали имате поръчки и ако да – те много или малко са. Основно, разходите тук са за това какви опаковъчни материали са необходими покрай изпълнението на вашите поръчки. Тук влизат:

Кутии за транспортиране

Този разход може да варира в зависимост от това дали предлагате по-малки или по-обемисти продукти. Така например, ако ако продавате телевизори, тогава разходите за кутии и опаковане ще са по-големи, отколкото ако сте търговец на смартфони.

Аерирано фолио за опаковане

Аерираното фолио също не е фиксиран разход. Той може да варира в зависимост от това дали предлагате по-обемисти и трошливи продукти (например кристални вази) или нещо, което да е по-малко като размер и по-неподатливо на повреди (например ръчно изработени дървени фигурки).

Опаковъчна хартия

Опаковъчната хартия е нещо, с което вероятно имате неприятен опит, защото сигурно си спомняте времената, в които сте предлагали сами инвентара си в своя онлайн магазин и сте харчили куп пари за хартия, която после не сте можели да оползотворите както трябва.

Лепила за запечатване на пратките

Лепилата са също важна част от работата на фулфилмънт центъра. Все пак тези кутии с продукти, които се изпращат от ваше име трябва да бъдат надеждно и качествено запечатани.

Разходи за доставка във фулфилмънта

Разбира се, един от разходите, които няма как да се фиксират за всяка една продажба са разходите за доставка. Това е разход, който се определя от това какъв е обемът и теглото на пратката, къде трябва да бъде доставена тя и много други подобни.

Препоръчваме ви: