Отпушване на канали – 5 бързи начина

Отпушване на канала на мивката, банята и кухнята

Преди да се сблъскате с неприятен проблем като запушен канал, едва ли сте си представяли до каква степен това може да затрудни ежедневието ви. Неприятната дейност по отпушване на канала на мивката или на сифона в банята може да бъде доста сериозно разхищение на нерви и средства.

Каналите са предвидени да отвеждат водата и всяко нарушение на тази функционалност ви лишава от възможността да ползвате банята и тоалетната, както и спира употребата на уреди като пералната или миялна машина.

Какво запушва каналите

Ако често се случва в дома ви да се запушват канали, значи е повече от наложително да помислите дали не повтаряте една и съща грешка.

Причините това да се случва могат да бъдат най-разнообразни. От стандартното наслояване на мазнини и мръсотия до непредвиденото попадане на разнообразни предмети.

Изисква се внимание, за да може да се избягват грешките, които причиняват в най-добрия случай временен дискомфорт.

Особено внимателно трябва да подхождат и родителите на малките деца. От MegaVik ни споделят, че в дългогодишната си практика една не малка част от причините за запушванията са били най-разнообразни – от малки блокчета от строители до различни по размер плюшени играчки и други малки елементи.

Отпушване на канали – как да подходим

Винаги може да се обадите на фирма, която ще реши проблема за минути, но ако нямате възможност за това, ето ви няколко варианта за самостоятелно решаване на проблема:

1. Гореща вода

Налейте гореща вода в канализацията и изчакайте няколко минути. В много от случаите това помага и не се налага да правите нищо повече.

2. Специализиран препарат

Третирайте мястото със специален препарат за отпушване на канали. Цената му е повече от приемлива и се намира във всички магазини.

Като минус може да се отчете наистина силната миризма на препарата, която не се понася на всички хора.

Не е подходящо да се прави в домове с малки деца и налага дълго проветряване на помещението. В някои специфични случаи може и да не се постигне желания резултат.

3. Механични методи

Това предполага да имате някой от архаично изглеждащите уреди, които обаче са доказали ефективната си работа.

Не всички домакинства имат вакуум помпа или просто бутало, така, че това не винаги е приложим вариант.

4. Демонтаж на тръба

Въпреки, че като цяло са направени голямо количество механични спирачки за това различни предмети да попадат в канализацията, това се случва непрекъснато.

Механичното почистване, посредством демонтаж на видимата и отворена част от тръбите е лесен начин те да станат отново проходими.

5. Оцет и сода

Няма как да не ви предложим и един класически вариант, който е на минимална стойност и няма да натовари финансите ви.

Изсипете малко сода бикарбонат и след това залейте с оцет. Това помага основно при запушвания с органични отпадъци или мазнини.

Ако не се справяте сами или нямате време

Ако нямате желание да се изправите пред възможността от провал, на помощ могат да се явят доказаните професионални водопроводчици на MegaVik.com.

Доверявайки им се вие ще получите бърз ремонт в рамките на София, за да има последваща гаранция на труда и вложените материали.

Препоръчваме ви: