Нова година в Сърбия със семейството

Нова година в Сърбия

Макар че малцина се сещат за Сърбия когато става дума за почивка в чужбина, статистиките могат сериозно да ви разколебаят. Най-вероятно доста ще се изненадате да научите, че от статистическа гледна точка празнуването на Нова Година в Сърбия всъщност е все по-предпочитано и вече хиляди българи избират именно западната ни съседка за не един и два празника с близките си.

Позовавайки се на статистически данни ще откриете, че всъщност страната е не само обект на интерес от страна на нашенците, а дори и още повече – тя е един вид топ дестинация за българите. Разбира се, зад всичко това си има редица съвсем елементарни обяснения, които ще ни разяснят защо можете да се изненадате при вида на цифрите.

Специалисти от Loyal Travel бързат да разяснят какви точно са факторите, които стоят зад изключителната популярност на страната. Те започват с това, е балканската държава се радва на подобна популярност през точно определени периоди от годината.

Топ дестинация за посрещане на Нова Година за българите

Основният момент от годината, в който туристите обръщат поглед към Сърбия е Нова година. Десетки хиляди нашенци предпочитат да прекарат края на едната и началото на другата година на това място. Повечето хора посещават Белград, макар че в близост до българската граница има атрактивни хотелски комплекси, където да отседнете и да се забавлявате до насита.

Нова Година в Сърбия – близостта с България

Определено близостта е сред водещите фактори по отношение атрактивността на Сърбия. Като туристическа дестинация страната е разположена толкова близо до България, че на практика хората прескачат от другата страна на границата дори и само за да похапнат от местната храна.

С кола до тук и обратно пътя е много кратък и няма да се чувствате твърде изтощени. Няма да имате нужда да ползвате самолетен транспорт, лодка или влак, като вместо всички тези транспортни средства можете да се разходите със собствения си автомобил.

Цените в Сърбия

Цените в Сърбия са считани за по-ниски от тези, които имаме в нашата родна България. Освен всички останало, по-ниските цени са съпроводени и с много високо качество например, понеже днес България трябва да отговори на очакванията.и да покри високите стандарти на Европейския съюз.

Тъй като всъщност Сърбия все още не може да се впише идеално към Европейския съюз, и понеже страната е смайваща  в редица отношения, улиците на Сърбия са една добра алтернатива на родните.

Магазини, ресторанти, барове и развлечение – всички те заедно са толкова лесни за вписване към ЕС от гледна на цените, но във всяко едно друго отношение всички тези места за прекарване на празниците трудно могат да се впишат напълно във високите стандарти на Европейския съюз. Именно ниските цени и добрата храна привличат огромен брой българи да прекарат Коледа и Нова Година в Сърбия в компанията на семейството и близките си.

Препоръчваме ви: