Кога да приемаме протеин и по колко

Магазин за продажба на протеини

През последното десетилетие ни прави засилено впечатление, че огромен процент от младите и активни хора се стремят към постигането на съвършена фигура. Това тяхно желание не е продиктувано, според нас, от суетност, а по-скоро очаквания за един по-здравословен начин на живот. Ние изцяло подкрепяме подобен стремеж и смятаме, че все повече хора трябва да се замислят върху това да стартират положителна промяна за себе си.

Постигането на мечтаното тяло обаче не е свързано единствено с желание и надежди. Трябва да се храните балансирано, да подбирате внимателно храните, които консумирате, както и да спортувате активно поне няколко пъти в седмицата. Ако се придържате към всичко това, то навярно много скоро ще започнете да забелязвате промяната.

Разбира се, не можем да не подхванем и въпроса, свързан с натрупването на мускулната маса, възстановяването на мускулите след тренировка, както и попълване липсите на енергия. Това е възможно единствено с приема на подходящия вид протеин и то в препоръчителни и допустими дозировки.

Не е случаен фактът, че всеки един лицензиран производител задължително посочва препоръчителната дневна доза върху опаковката на протеина, който предлага. Съветваме ви да не експериментирате на своя глава, тъй като това би довело до сериозни и нежелани последици.

Друг е въпросът обаче, от къде можем да си закупим качествен протеин, който да приемаме преди или след тренировка, в зависимост от това какво е неговото въздействие върху човешкия организъм. Напоследък хората са предубедени за стоковия пазар и винаги имат едно на ум, докато инвестират в покупката на даден продукт. Ние не можем а ги виним за недоверието, което проявяват, тъй като не са малко случаите, в които потребителите биват излъгани или подмамени.

За да бъдем максимално полезни на всички вас, които точно в този момент сте в търсене на качествен протеин, способстващ за това да чувствате прилив на енергия и след тренировка тялото ви да се възстановява максимално бързо, то съветваме ви да посетите онлайн магазина Workout.bg, където ще попаднете на богат избор от протеини, които да са на ваша страна.

Какво трябва да знаем за приема на протеин и към какви дози да се придържаме

След като вече уточнихме с вас мястото, от където да си набавите наистина качествени протеини, то идва ред на това да обсъдим и основния въпрос, залягащ в епицентъра на днешната статия. Става въпрос за това какво количество да приемате, кога и колко често. Ще дадем пример с човек, който тежи 70 кг. Задължително умножете това число с числото 3 и ще получи 210 грама. Това е оптималният прием, способстващ за растеж и скорошно възстановяване на мускулите.

Това количество е препоръчително за хората, които имат навика да се раздават на макс в залата. Не се отнася за ентусиастите, които не полагат кой знае колко усилия, докато са с тежести в ръка. При тях можем съвсем спокойно да умножим тежестта по2 и да получим количество от 140 грама. Това всъщност е минималният дневен прием протеин, от който тялото ви се нуждае.

Шо се отнася до това по кое време от денонощието е препоръчително да приемате, то съветваме това да се случва три пъти на ден – след ставане от сън, преди тренировка и след тренировка.

Препоръчваме ви: