Тениски за бременни – какво да изберем

Тениски за бременни жени

Бременните жени се опитват да се обличат също толкова разнообразно, колкото и преди бременността, но това не винаги е толкова лесно да се направи, колкото звучи на думи.

Дрехите, които не са съобразени със състоянието на жената, могат да причинят доста неудобства, ако не в началото на бременността, то със сигурност след третия месец.

Хубавото е, че в наши дни лесно могат да се намерят доста магазини, в това число и онлайн, които предлагат дрехи от всякакъв тип, но съобразени с нарастващото коремче (вижте на Torbalan.eu).

Тениски за бременни

Бременната жена, както всяка друга, иска понякога да облече една удобна тениска, с която да излезе на разходка или просто да носи докато си стои у дома. В началото на бременността може да носи дрехите, които има.

След като коремчето започне да нараства, обаче, обикновените тениски започват да стават неудобни и тогава става по-практично да се купят няколко чифта, които са специално пригодени за бременни жени.

Подходящата кройка – какво да търсим

Бременната жена ще иска тениска, която да ѝ стои удобно, без да е прекалено тясна и без да се набира прекалено нагоре по корема, когато той нараства с течение на бременността.

Широка около корема

За да избегнете това, потърсете дреха с по-широка кройка в областта на корема. Не е необходимо дрехата да ви е твърде голяма и да стои торбесто на гърдите, раменете или около ръкавите. Напълно достатъчно е да бъде малко по-разтеглива в областта на корема, така че да може да откликне на неговото нарастване.

По-голяма дължина

Когато коремът ви расте, ще забележите, че обикновените тениски се повдигат нагоре. Ако искате да сте сигурни, че дрехата ви е достатъчно дълга, така че да го покрива, трябва да заложите на тениски с по-голяма дължина.

Всъщност, много жени първоначално са скептични за дължината, но скоро осъзнават, че по-дългите тениски им стоят много по-добре и са много по-удобни през бременността.

Еластична материя

Потърсете тениски, които са изработени от еластична, дишаща материя като памук, спандекс или комбинация от двете. Памучните тениски с поне 5% еластан са доста добър избор, тъй като притежават изключително високо ниво на удобство.

Това ще гарантира, че тениската ще бъде комфортна и ще може да побере растящия ви корем за по-дълго време през бременността.

Препоръчваме ви: