Най-енергийните закуски, които ще ни държат цял ден

енергийна закуска

Закуската – най-важното ядене  през деня

Неслучайно сте чували цял живот, че закуската е най-важното ястие за деня. Не са една или две теориите, които ни уверяват точно в обратното, но бъдете сигурни, че в крайна сметка сутрешното хапване не трябва да се омаловажава, тъй като понякога заетият и интензивен начин на живот изисква енергия. Именно тази сила можем да си набавим чрез сутрешната храна.

Нищо не пречи и да съобразим тази част от менюто си със здравослоФвните продукти и методи за хранене. Да, всеки обича препържен или препечен бекон, нарязан на тънки ленти, комбиниран с яйца на очи и препечен хляб.

Не че трябва да се ограничавате напълно от подобен тип вкусотии, но не забравяйте и че тялото ви има нужда от почивка от тежките храни.

Това разбира се, далеч не означава да стоите настрана от всичко вкусно и засищащо. Просто е нужно да изнамерите онези продукти и храни, които са едновременно вкусни, но и ви дават нужното количество енергия за целия ден.

  1. Кисело мляко

Един от основните продукти, които носят сила на организма, леки са за консумация и са достъпни във всеки един хранителен магазин.

Така, дори да не умеете сами да си приготвяте този чудесен продукт, можете да се запасите за достатъчно дълго време и да го комбинирате с различни други съставки сутрин, като плодове, ядки, мюсли и др.

Друг плюс е, че можете дори да го приберете в раницата или чантата си на път за работа. Избягвайте категорично тези, които са плодови или шоколадови, тъй като в тях има сериозно количество оцветители, захар и добавки.

  1. Пресни плодове

В случай, че имате време, бихте могли да си приготвите и една бърза салата, към която да добавите мед, ядки или мюсли, които да обогатят ястието и да го направят много по-засищащо, отколкото сте очаквали.

Да, вероятно не звучи твърде енергизиращо, но бъдете сигурни, че е такова. Така ще намалите нивото на холестерола до здравословни нива и ще бъдете подкрепени енергийно през работния си ден.

  1. Зеленчуци и яйца

Имат силата на плодовете, тъй като съдържат огромни количества витамини, от които тялото ви се нуждае. Ако единствено зеленчуци ви е доста „постно за сутрешно хранене, то можете да добавите и яйца, след което да си спретнете един хубав и засищащ омлет за закуска.

Това е начинът да прибавите към менюто си витамини, както и енергийната мощ на веществата, съдържащите се в яйцата. Тук опциите са безкрайни. Можете да използвате чушки, домати, лук, спанак и много други продукти от градината.

  1. Тестени изделия

Не са една от най-здравословната храна, но въпреки това са начин за бърза и силна закуска в интензивния работен ден.

Тя ще ви държи сити достатъчно дълго време, но не забравяйте, че тестените продукти са нещо, с което не трябва да прекалявате и да правите ежедневен начин на хранене.

  1. Ядки, зърнени храни, овесени ядки и мюсли

Едва ли има някой, който не ги е комбинирал с прясно или кисело мляко, след което се е чувствал достатъчно сит през по-голямата част от ежедневието си.

С помощта на този тип храни, избягвате сладките продукти, тестото, както и други тежки за обработка от тялото, но все пак енергийни съставки.

Определено не трябва да прекалявате и да се ограничавате само с подобен тип храни, но със сигурност можете да ги комбинирате по начин, който да ви доставя удоволствие от храненето и в същото време да бъде полезно за организма ви.

Всичко в храната за закуска трябва да бъде балансирано. Понякога и сандвич може да е достатъчно полезен и ефективен, за да се чувствате добре.

Медът също е продукт, който можете да добавяте смело към менюто си, тъй като той е природен продукт, който съдържа множество полезни вещества и ви спасява от желанието да консумирате вредни сладки неща от търговската мрежа.

Препоръчваме ви: