Как се прави бяло фрапе – рецепта

Видове фрапе - как се прави бяло фрапе

Чудите ли се как се прави бяло фрапе у дома? Това е едно от най-освежаващите неща, до които можете да се домогнете през лятото. Високите температури често ни карат да посягаме към студената витрина, където е пълно с различни газирани напитки.

Много голяма част от тях обаче съдържат прекалено много оцветители и изкуствени подсладители, вредни за организма ни. От друга страна, понякога имаме нужда и от чиста енергия, която можем да си осигурим с едно добро кафе.

То обаче се сервира горещо и някак си не успява да се върже с лятната жега, докато се излежаваме на плажа или релаксираме в градината на любимото си кафене. Ето защо, някой, някъде, поради някаква причина, е проявил своя гений и е измислил фрапето. Може да бъде черно и бяло, в зависимост от съдържанието на мляко в него.

Как се прави бяло фрапе вкъщи

1. Съставките

Както вероятно предполагате, за да направите перфектен пример на този вид освежаваща и тонизираща напитка, ще се ви нужни няколко продукта. За щастие всеки един от тях може да бъде открит супер бързо в търговската мрежа и това улеснява работата ви до голяма степен.

Всичко, от което ще имате нужда за приготвянето на една доза са следните неща:

  • Вода – 5-6 супени лъжици;
  • Кафе – 1 чаена чаша. Във всички случаи е по-добре да използвате разтворим вариант;
  • Захар –около 1 чаена лъжичка;
  • Прясно мляко – около 150мл;
  • Лед – няколко бучки

2. Как се приготвя бяло фрапе

Като за начало смесете кафето и водата в чаша, като към тях добавите и захарта. За да бъдете по-улеснени в приготвянето и сервирането, трябва да използвате специална висока чаша с прави стени.

По този начин разбъркването ще бъде лесно, както и добавянето на всички останали съставки. Във всеки магазин ще бъдат наясно какво търсите, когато поискате комплект чаши за фрапе.

Използвайте специален миксер, за да разбиете и смесите добре съставките. Можете да го откриете в търговската мрежа и със сигурност не е особено голяма инвестиция. С негова помощ ще успеете да създадете качествена и добре оформена гъста пяна, с която е характерна тази напитка.

След това идва и ред на прясното мляко. Започнете да го наливате бавно към смесените вече предварително съставки. Накрая остава да добавите и кубчетата лед.

След като сте се справили с въпроса как се прави бяло фрапе, то можете да го сервирайте със сламка и да се насладите на приятния, освежаващ и зареждащ вкус.